RECENZIJA Marija Stanić, S police

Ranjeno dijete. Sažaljenje. Posvojenje.

Za jedan par sve se mijenja. Slabost na djecu i neplodnost dovele su ih do toga da ne vide istinu pred očima.

Ili barem jedno od njih…

Hannah se svim silama trudi da ju Janie zavoli. Oprašta joj ispade koji su van svake granice normalnog ponašanja. To čak nije ni klasična histeričnost kod djece niti razmaženost. Ovo su teške psihičke smetnje. Christopher je pao na te plave oči i priču koja im je ispričana te ju uvjerava da je to samo prolazno. Samo želi da Hannah ne odustane od tog djeteta.

Ali što kada Janie postane prijetnja njihovom braku? Kada ih spoznaja o njenoj prošlosti gurne preko ruba…

Savršeno dijete izvrstan je triler. Pruža onu dozu jeze, napetosti, straha. Pa čak i zgražanja. Pojedine scene su toliko uznemirujuće i teške za probaviti da ćete morati uzeti pauzu od čitanja.

Janie uvelike podsjeća na brojne negativce iz horor filmova. A Christophera ćete kroz dobar dio knjige smatrati glupim čovjekom. Muškarcem koji ne želi pogledati istinu u oči.

Nevjerojatno je koliko se promijenio i udaljio od supruge nakon što im se u život uvuklo to dijete.

Hannah će nekako stalno lutati između toga da poludi i dokaže svijetu tko je zapravo ta djevojčica i želje da udovolji suprugu i da konačno bude dobra majka.

Knjiga ima uistinu puno stranica, ali poglavlja su kratka i mijenjaju se perspektive pa je zanimljivo za pratiti. Meni se svidjela već od samog početka i hvalila sam ju na sve strane nakon pročitanih 300 stranica… ali na kraju sam ipak ostala malo razočarana.

Zašto?

Zato što je priča bila toliko opširna, dugačka, obradila je toliko puno tema, prikazala toliko razgovora, elemenata horora da bi se kraj razvodnio. Bojala sam se toga, iskreno.

Priželjkivala sam nekakav spektakl jer cijela knjiga je upravo to. Za pamćenje, od tematike do likova, no, kraj je bio malo mlak, nedorečen i nije baš zaokružio priču kako ja to volim. A u razgovoru s pratiteljima i kolegama blogerima, dobila sam sličan odgovor. Skoro svi su nekako iznenađeni tim završetkom.

To je razlog iz kojega ovom trileru ne dajem čistu peticu nego četvorku. Eventualno, četiri plus ?

Još uvijek stojim iza preporuke i još uvijek sam jako zadovoljna pročitanim i dajem veliku preporuku. Roman je ovo o kojem će se dugo pričati i koji će ispuniti svako očekivanje ljubiteljima starih horor filmova i dobro prikazanih brutalnih scena.

 

Izvor: S police

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.