RECENZIJA Marija Stanić, S police

Kažu da nitko ne može otići u miru ako ne prizna tajne koje su mu omotane oko srca. Nicolina baka krije tajnu koja ju guši godinama. Betty nije imala nikoga kome bi se povjerila, tužna sudbina još od mladenačkog doba para joj srce. A posljednje riječi uputila je upravo njoj, Nicoli.

Nicola je van sebe, ali ljubav koju je osjećala za baku nije umrla. Iako joj majka govori da su to gluposti, da Betty nije znala što priča na samrtnoj postelji. Njena majka želi da se ona makne od bakinog posjeda i da ne otvara stare rane.

Međutim, istina je poprimila novo ruho, kosti su pronađene, a vrt skriva bolne tajne. Nicola neće odustati dok ne otkrije što se desilo čak i pod cijenu dolaska prijetnji, novih kostiju na pragu, ona mora saznati istinu.

Razara ju, slama i vuče u ponor koji nema kraja. A što ju sve čeka tamo? Nije mogla ni sanjati. Baka nije jedina krila tajne…

Priča nas vodi i do gorke prošlosti i to dviju žena. Kako saznajemo šokantne detalje danas, tako nas autorica baci u mračnu, turobnu prošlost… Ovo nije knjiga koja samo razotkriva tajne, ovo je priča koja nam pomaže upoznati jednu obitelj. Priča koja će za sobom povući pitanja o kojima je teško i misliti, a kamoli znati da su se odrazila na nečiji život. Bolna je spoznaja da su čak tri generacije osjetile toliku bol.

Život je gorak, surov i nema milosti ni za koga. Ali Nicola je odlučila uzeti uzde u svoje ruke i za svoju obitelj doći do pravde. Znajući da je to teška borba i da se bitke iz prošlosti teško osvoje nakon ponovnog buđenja, ona svejedno ne odustaje.

Čini nam se kao iznimno jaka, čvrsta žena, ali njeno srce plače. Snaga ju izdaje i jedini oslonac koji ima je njen suprug.

I na kraju, čije su to kosti? Tko je kriv što su tamo? I zašto ih nikad nisu spomenule?

I sam naslov “Posljednje što mi je rekla” zvuči jezivo, a priča je potpuno opravdala taj osjećaj. Ovo je jedna od onih zbog kojih se naježiš, zadrhtiš, jedna čiju tugu osjetiš.

Autorica je maestralno odradila i sam kraj. Dala nam je kompletnu priču.

Imate moje preporuke.

Izvor: S police

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.