RECENZIJA, Maja Žunić, Život knjigoholičarke

Ovaj roman zaokupljen je odnosima u obitelji i problemima koji ih prate. Počinje sablasnom rečenicom “Lydia je mrtva.” , s kojom nas autorica odmah suočava sa bolnom istinom. Što god se dalje dogodilo i kakva god objašnjenja bila, to je jedina istina koju moramo odmah prihvatiti.

Marilyn je bila ambiciozna djevojka sa velikom željom za učenjem i otkrivanjem novih stvari. Trebala je imati sjajnu budućnost kao neovisna i samosvjesna žena što je u vrijeme njezine mladosti bilo nešto što se teško ostvarivalo. Jer tada žene nisu mogle lako isplivati iz sjene muškarca. Ali njoj je to uspjelo. Sve dok se nije zaljubila. Mladi profesor James Lee je taj zbog kojeg je Marilyn zaboravila na svoje želje. Udajom za njega postala je jedna od mnogih. Nestala je ona ambiciozna djevojka koja je bila prije.

Marilyn nije ispunila očekivanja svoje majke. Udala se protiv njezine volje za kineskog imigranta. James Lee je cijeli život znao da se mora “skrivati”. Kada bi ga upitali odakle je, tvrdio je da je Amerikanac baš poput svih. Na početku njegove profesorske karijere u život mu se uvukla Marilyn. Djevojka koju je obožavao. Oženio ju je, bili su sretni, ali ipak jednog dana stvari su krenule nizbrdo.

Ovaj roman posvećen je neispunjenim očekivanjima. Okolina je ta koja od nas očekuje nešto. Bilo to od strane roditelja ili pak od nekog drugog. Obitelj je ta koja treba biti čvrsti stup, no ponekad nije tako. Marilyn je zahladila odnose sa svojom majkom upravo zbog Jamesa. Kasnije su se James i Marilyn otuđili jedno od drugoga zbog kćerine smrti. Voljeli su se i obožavali, a od svega toga ostala je samo krivnja. “Sve što vam nikad nisam rekla” je obiteljska drama s kojom se svi možemo poistovjetiti i koja će nas natjerati da se zapitamo očekujemo li ponekad previše od sebe i drugih.

Izvor: Život knjigoholičarke

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.