RECENZIJA Maja Posejpal Gelemanović, Knjigoljupka

Svi ljubitelji romana Mala pariška knjižara autorice Nine George znaju o njenoj teoriji liječenja literaturom. Upravo u toj priči spominje se knjiga Svjetla juga, koja je do objave iste postojala samo u glavi autorice. Ponukana obožavateljima i njihovom potragom za knjigom odlučuje napisati stranice ovoga romana.

Svjetla juga naizgled je vrlo jednostavna knjiga o Ljubavi, njenoj moći i mogućnostima koje ona pruža. Ipak, pozadina priče puno je dublja i riječi koje autorica piše doista su posebne i magične. Ovo je priča koja liječi dušu, ovo je priča koja će vas očarati i pokazati vam moć Ljubavi. Radnja je smještena u jedno provansalsko mjesto i prepuno je likova raznih karaktera, koji će ovoj priči dati posebnu čar, a glavna junakinja ove priče je Marie-Jeanne koja može vidjeti Ljubav. Što će ona naposljetku učiniti s tim svojim posebnim darom i kako će to utjecati na njen život te kako će joj knjige pomoći u tome na vama je da otkrijete.

Ono što vam mogu reći jest da je ”Svjetla juga” knjiga koja liječi. To je priča koja se mora dozirati, potrebno ju je čitati u navratima, jer mudrost i moć riječi doista iscjeljuje i preobražava vaš život. Ova knjiga dragulj je koji je došao u naše ruke u pravo vrijeme, vrijeme kad smo svi manje raspoloženi, malo više nervozni, a autorica ovom pričom o ljubavi nadilazi sve probleme i nedaće koje su nas snašle. Ona nam pokazuje moć pisane riječi i jačinu Ljubavi koja je posvuda oko nas.

Mala pariška knjižara autorice Nine George me osvojila, a ova me potpuno oborila s nogu. Svjetla juga pripisujem listi svojih najdražih knjiga ikad, jer kad knjigu čitaš i ovako te izuje iz cipela kao mene ova, mora biti jedna od omiljenih. I moram priznati, teško je doći na tu listu.

Ako još niste, svakako vam preporučam ovu prekrasnu, inspirativnu knjigu koja je lijek za sve boljke Srca i ako još uvijek ne znate što pokloniti omiljenom knjigoljupcu za Božić, dobro razmislite o ovoj knjizi. Uživajte u stranicama ove knjige i javite se s dojmovima, vjerujem da će ih biti.

 

Izvor: Knjigoljupka  

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.