RECENZIJA Maja Posejpal Gelemanović, Knjigoljupka

Što se dogodilo Amandi Holmes?! Hoćemo li ikad saznati? Hoće li ubojica ikad odgovarati za svoje postupke?

Dvadeset godina prije u ljetnom kampu obitelji MacAllister, Amanda je pronađena zatučena u čamcu, međutim nitko nikada nije odgovarao za taj zločin, iako se sumnjalo na jednu osobu. Sada, kada su oba roditelja umrla, njihova djeca vraćaju se na mjesto zločina, u kamp u kojem se dogodila nesreća kako bi čuli što su im njihovi roditelji poručili u oporuci. Svatko od njih ima svoje ciljeve i želje oko kampa; Ryan ga želi prodati, jer mu silno trebaju novci, Mary želi da sve ostane kako jest, blizanke Kate i Liddie neodlučne su i suprotstavljaju se oko odluke, dok Margaux ne zna što bi s kampom. Na njima je da odluče o budućnosti kampa. Ali, jedno veliko ali – nakon što otkriju što se točno dogodilo Amandi, stoji u oporuci roditelja. Svi oni moraju se složiti oko odluke o kampu i moraju pronaći krivca. Hoće li uspjeti i hoće li na vidjelo isplivati neke nove tajne iz prošlosti, na vama je da otkrijete.

Meni je knjiga bila stvarno odlična, pitka i laka za čitanje, bez obzira na sve perspektive iz kojih je ispričana ova priča. Dijelovi gdje se vraćamo u prošlost s Amandom su vrhunski i daju priči jednu posebnu notu uvjerljivosti i moram priznati kako je ovaj način pisanja knjige bio pun pogodak, jer imaš osjećaj kako slažeš puzzle njihovim sjećanjima i događajima iz prošlosti i povezuješ to u jednu veliku sliku koja će na kraju otkriti sve.

A znate što je još posebno u ovoj knjizi?! Tablica kojom nas autorica knjige pokušava navesti na počinitelja zločina, tablica u kojoj su zapisani točno vrijeme i mjesto gdje je tko od članova obitelji bio te kobne noći. Ako dobro pratite tablicu i razvoj događaja, sigurno ćete naslutiti tko bi mogao biti ubojica, međutim svakako će biti faktor iznenađenja na kraju, baš kao što je i meni bio. Sumnjala sam na tu osobu, ali motiv zašto je to počinio/la definitivno me malo šokirao i zaprepastio.

”Nikome neću reći” knjiga je ne samo o misteriju ubojstva, već i knjiga o disfunkcionalnoj obitelji. U pozadini tajni koje se kriju dvadeset godina stoje likovi sa svojim problemima, mukama i oni su baš poput nas, sasvim obični ljudi, koji nastoje živjeti živote nakon tragedije koja ih je zadesila. U tome je čar ove priče. Autorica nam je na sasvim jednostavan način približila likove i poklonila nam na stranicama knjige široki spektar karaktera, u kojima se i mi čitatelji možemo pronaći. Oni će nam kroz svoje misli i sjećanja ispričati priču i pokušati saznati ubojicu Amande, koliko god bolna istina na kraju bila. Svaka istina na kraju pronađe svoj put na svjetlo, čak i u slučaju ove obitelji.

Vjerujem kako će vam ova knjiga biti odlično štivo baš za ovo hladno i maglovito vrijeme, uz šalicu kave i ušuškani pod toplom dekicom. Stoga vas potičem, nabavite ovu knjigu i pročitajte. Vjerujte, prijeći ćete ju u čas vremena, baš kao i ja.

Izvor: Knjigoljupka

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.