RECENZIJA Maja Posejpal Gelemanović, Knjigoljupka

Prvi svjetski rat samo sve više bukti, a Emily Bryce, mlada i tvrdoglava djevojka, želi doprinijeti borbi i jednoga se dana, usprkos protivljenju majke i oca, odluči priključiti Ženskoj kopnenoj vojsci kao poljoprivredna radnica. Emily se zaljubi u australskoga pilota, ali njihovu vezu strogo brane njeni roditelji. Ona ipak ne može protiv svojih osjećaja, a kada ju premjeste na drugo radno mjesto kod jedne bogate starije žene, ona pronalazi stare dnevnike jedne travarice i tako pronalazi smisao svoga života nakon što saznaje kako je njen zaručnik tragično, ali hrabro poginuo i ostavio nju i nerođenu bebu same. Emily se uz pomoć svojih prijateljica, snažnih mladih žena, bori za svoju budućnost, a sve ono što ju dočeka kasnije u životu, promijenit će ju u potpunosti kao osobu. Emily je hrabra i neustrašiva mlada žena koja se bori za sve što duboko vjeruje u srcu, a ta njena neustrašivost dovest će ju na glas koji nije ni slutila da će doći. Njen život više nikad neće biti isti.

”Emily je osjetila kako joj se puls ubrzao. Prošlo je tako mnogo vremena otkako ju je neki mladi čovjek gledao na taj način, osobito čovjek kakav je Robbie.”

Vrt pobjede knjiga je koja me iznenadila. Očekivala sam od autorice ponovno neku paralelnu radnju, a zapravo smo dobili priču ispričanu u vrijeme Prvoga svjetskoga rata, priču koja je toliko ženstvena i posebna, s likovima žena koje nadahnjuju. Ovo nije priča o tipičnoj ljubavnoj priči za vrijeme rata, ovo je puno više. Ovo je priča koja inspirira žene, priča koja će vas od početka držati na vrhovima prstiju. Navijat ćete za glavnu junakinju i željet ćete joj bolji život nego što joj sudbina to pruža. Emily je tip žene kakav bismo trebale težiti biti jer njena snaga i odlučnost i neizmjerna hrabrost oduševljavaju.

”Mnogo propuštaš, Alice. Knjige su divne. Dobra te priča može odnijeti u drugi svijet. Ako živimo na ovakvomu mjestu, možemo čitati o Parizu ili tropskom otoku i osjećati se kao da smo ondje.”

Vrt pobjede definitivno je drugačija priča nego što je to bila Skice iz Venecije, a iskreno, meni je ipak bila puno draža. Emily sam zavoljela jako brzo i željela sam da joj život napokon pruži sve ono što zaslužuje – ljubav i poštovanje najbližih te sreću koju je izgubila za vrijeme rata.

”Prošla si kroz vatru, a ipak odlučuješ vjerovati u budućnost.”

Vjerujem da će vam se ova knjiga svidjeti kao i meni stoga što prije s njom na čitanje jer ćete uživati u stranicama koje vas čekaju.

Do sljedeće recenzije,

pozdrav od vaše Knjigoljupke! ?

 

Izvor: Knjigoljupka

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.