RECENZIJA Maja Posejpal Gelemanović, Knjigoljupka

Prvo je nestala Shelby Tebow, novopečena majka, a nedugo poslije nje Meredith Dickey i njena šestogodišnja kćer Delilah. Jesu li ti događaji povezani? Što se zapravo dogodilo ovim dvjema ženama i malenoj djevojčici? Gdje su nestale? Ono što slijedi jedanaest godina kasnije šokirat će sve – Delilah je napokon pronađena. Pobjegla je svojim otimačima, a svi samo žele saznati pozadinu događaja koji se dogodio desetljeće prije. Međutim ono što slijedi šokirat će sve uključene u ovaj slučaj. Nitko neće moći ni zamisliti što se događa i što je zapravo posrijedi.

”Evo što su policajci objasnili u policijskoj postaji: postoji nešto što se zove lažno sjećanje. Doima se kao stvarno sjećanje, ali to nije. Ljude mogu zavarati njihovi vlastiti umovi, navesti ih da se sjećaju nečega što se uopće nije dogodilo. Sjećanjima se može manipulirati. Ideje se mogu usaditi u nečiju glavu. Misle da se to tebi dogodilo.”

Priča je ispričana iz perspektiva nekoliko likova te se često vraćamo u prošlost koja će nam rasvijetliti cjelokupnu pozadinu priče o nestanku dvije žene i djevojčice. Ono što ćemo saznati putem ledit će nam krv u žilama, prijeteće poruke koje Meredith dobiva, porod koji je pošao po krivu, jedna zabava koja će uništiti mnoge živote – sve je to dio ove ludo zanimljive i napete priče. Knjigu ćete pročitati za čas, poglavlja i perspektive koje se izmjenjuju bit će poticaj za okretanje stranice za stranicom, a sama priča, uh, stvarno će vas oduševiti i šokirati u istome trenutku! Kakva mašta autorice!

”U meni nema baš ničeg opakog ili barem mislim da nije bilo prije nego što sam ovamo stigla. No kad je netko zaključan u mraku, nešto se loše događa s umom. To promijeni osobu. Pretvori je u nešto novo. Više nisam ista osoba kakva sam bila prije nego su me onaj čovjek i žena ukrali.”

Pronađi me je knjiga koja me oduševila – od same priče nestanka djevojčice do raspleta i kraja koji su me šokirali. Ovo je bio moj prvi susret s autoricom i nekim njenim djelom, ali definitivno ne i posljednji. Sad se bacam na potragu prijašnjih naslova koji su prevedeni kod nas, a nadam se i kako će nas Mozaik knjiga razveseliti s još kojim njenim naslovom. Ako su joj i ostale knjige dobre kao i ova, onda Mary Kubica ima novog fana.

”No iako ljudi misle da internet sve zna, ono što ne zna je činjenica da djevojka koja se vratila nije ista djevojčica koja je nestala.”

Velika preporuka od mene za ovu knjigu, vjerujem da će vam se svidjeti jer autorica vas uvuče u priču iz koje ne možete samo tako pobjeći. Nećete se ni okrenuti, priča će biti pri kraju, a vi ćete ostati, blago rečeno, šokirani onim pročitanim.

Do sljedeće recenzije,

pozdrav od vaše Knjigoljupke! 

 

Izvor: Knjigoljupka

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.