RECENZIJA Maja Posejpal Gelemanović, Knjigoljupka

Joy i Stan Delaney žive savršenim životom, umirovljenici su s četvero odrasle djece. Sve što im nedostaje su unuci koje će razmaziti. No, jednoga dana Joy nestaje bez traga, ostavljajući samo nerazumljivu poruku svojoj djeci. Što se krije iza te poruke i zašto je Joy nestala? Gdje je Stan zaradio ogrebotine na licu? Je li osoba koja je iznenada ušla u njihove živote razlog zašto Joy nema? Zašto Stan laže? Sve su to pitanja na koja autorica odgovara pišući ovu nezaboravnu priču o disfunkcionalnoj obitelji Delaney.

”Zamislila je četvero djece Delaney poredane kao potencijalne osumnjičenike. Amy Delaney: Nervozna kao sitna kriminalka. Logan Delaney: Smiren kao iskusni kriminalac. Troy Delaney: Uglađen kao šarmantni trgovac. (…) Brooke Delaney: Oprezna kao špijun.”

Moram priznati kako sam uživala čitajući ovu knjigu, sad već dulje vrijeme nisam pročitala ništa autoričino, a imam ih još nekoliko koje stoje na polici i čekaju na mene. Podsjetila me na to zašto volim njene knjige, a obitelj Delaney mi je baš ostala u sjećanju. Čudan Stan, nespretna Joy i djeca koja su sve samo ne normalna podsjećaju na to da svaka obitelj ima svoje osobne borbe. I iako se roditelji cijeloga života trude oko svoje djece, oni jednostavno u jednome trenutku ipak krenu nekim svojim smjerom i određuju kako će živjeti svoje živote. Na roditeljima je da to naposljetku prihvate koliko god ih to boljelo.

”Toleriraš male stvari u vezi… i onda male stvari postepeno postanu veće.”

Jabuka ne pada daleko još je jedna obiteljska zavrzlama omiljene autorice Liane Moriarty. Moram priznati da iako je knjiga prava debeljuca, na nešto više od 500 stranica proteže se zanimljiva priča o obiteljskim odnosima, nestanku majke i sumnjama koje se stvaraju između članova obitelji. Nijedna obitelj nije savršena, a obitelj Delaney pravi je primjer takve nesavršene obitelji sa sto mana. Od početka do kraja upoznat ćete sve likove ponaosob i autorica će vas uvesti u ovaj pravi misterij nestanka majke Joy da ćete zapravo okretati stranicu za stranicom dok napokon ne otkrijete što se dogodilo.

”Dat će policiji sve što im bude potrebno da osude njezina muža. Reći će im: Evo jednog mogućeg motiva i evo još jednog, jer svaki brak koji toliko traje ima više motiva za ubojstvo. To znaju svaki policajac i svaka frizerka.”

Liane Moriarty opet je napisala knjigu koja drži pažnju, knjigu koju ćete vrlo rado držati u rukama i uživati u samoj priči. Meni je priča bila zanimljiva, likovi jako dobro okarakterizirani, a tijek priče, iako se sporije odvija, držat će vas u neizvjesnosti.

”Ne prihvaćaj ništa. Ne vjeruj ničemu. Sve provjeri.”

Ljubitelji Liane doći će na svoje ovom pričom. Iako mi nije to njena najbolja knjiga, jedna je od boljih njenih koju sam pročitala u posljednje vrijeme. Kao velika ljubiteljica Liane mogu vam reći, ova knjiga će vam biti odlična i na svakoj stranici knjige osjetit ćete da je priču pisala upravo ona. Njen prepoznatljiv stil pisanja dio je ove knjige, nemojte ju zaobići!

Do sljedeće recenzije,

pozdrav od vaše Knjigoljupke!

 

Izvor: Knjigoljupka

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.