RECENZIJA Maja Posejpal Gelemanović, Knjigoljupka

Četvrtak dijeli svoga supruga Setha s druge dvije žene, Ponedjeljak i Utorak. One se međusobno ne znaju, Četvrtak ne postavlja suvišna pitanja, ona tek živi svoj život dijeleći supruga s drugim ženama. Četvrtak taji svoj život s drugima, nitko ništa ne zna, a ona živi zaljubljena u Setha i sve ono što joj on pruža nekoliko dana tjedno.

Jednoga dana Četvrtak nalazi ime jedne od druge dvije žene i odluči ju potražiti i saznati tko je ona i kako izgleda njen život sa Sethom. Nezasitna informacijama, Četvrtak kopa sve dublje, saznaje sve o druge dvije žene i napokon saznajemo tko su one i zašto se nikada međusobno ne susreću i ne znaju jedna za drugu. Ako vam kažem što se dalje događa, izdat ću vam bitne detalje priče, stoga ću vam samo reći da se pripremite za šokantni i uvrnuti preokret, jer autorica romana doista ima bujnu i neobičnu maštu.

”Supruge” je knjiga koja će vas izuti iz cipela i ne ustručavam se ovo reći, jer stojim iza svojih riječi sto posto. Tarryn Fisher napisala je roman koji će vas zaprepastiti i pomislit ćete da ste si i vi umislili neke stvari. Sve je tako stvarno, sve je tako realno, a onda vas u jednom trenutku iznenadi i totalno izbaci iz normale. Autorica je ovom knjigom osvojila moje srce i moram priznati kako mi je ova knjiga uz ”Savršeno dijete” (isto u nakladi Mozaik knjige) u mojih top 10 ove godine, a nismo stigli još ni do polovice godine. Bez suzdržavanja, ovo je jedan od boljih psiholoških trilera koje sam pročitala.

No dobro, knjiga je odlična, to smo rezimirali, međutim kraj! Hej, taj kraj knjige, totalno me iznenadio i nisam mogla vjerovati zašto i kako se to sada događa. Uopće nisam očekivala takav rasplet, niti kraj, a Četvrtak me šokirala svojom reakcijom. I nekoliko dana poslije čitanja knjige, i dalje razmišljam zašto je to učinila. Bravo, Tarryn Fisher, uspjela si u tome što si naumila! Knjiga je topčina, ako se smijem izraziti tako, a da me puristi na našoj blogerskoj sceni ne operu radi korištenja tuđica. Zaista, ponekad neke trenutke i neke knjige možeš opisati samo tako! ?

Ako još niste, toplo vam preporučam, pročitajte ovu knjigu, pogotovo ako ste ljubitelji trilera, posebno psiholoških trilera. Nećete uopće požaliti s ovom pričom.

 

Izvor: Knjigoljupka

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.