RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Jeste li čuli za Čovpsa? Kako niste?
Čovpas je sjajan i snažan policajac s ljudskim tijelom i glavom psa. Super kombinacija. Osim ako ste kolege Čovpsa pa se svakodnevno morate nositi sa njegovim smradom, lizanjem, ganjanjem, itd.

U gradu se na dan Šefovog rođendana pojavljuju zlikovci. Prave nered i pljačkaju grad, bježe iz zatvora, maltretiraju i čarobiraju ljude. Jedina nada je Čovpas i njegova ljudska snaga i pseća srčanost.

I dok gradom hara Friki i njegov plosnati dvojnik, tu je i zla ribica Perajko koja ima telekinetičke moći. Svaki na svoj način doprinosi općem kaosu u gradu, a policija se čini bespomoćna. Čovpas će spasiti grad i Šefov rođendan. Jer to je on- Čovpas!

Prvi puta sam se susrela sa jednom od knjiga ovog sjajnog karikaturista i autora. Oduševila sam se ja sa svojih 30-ak godina. Ovo nije strip samo za djecu, ovo je super duhovit strip od kojeg će se i mladi i oni stariji valjati od smijeha.

Ideja je originalna i autentična i sviđa mi se jednostavnost priče i likova. Zanimljivo je i mojem dječaku pa knjigu čitave dane nosi i lista. Pohvale Mozaiku zbog toga što su u ovom slučaju staviti tvrde korice. Upravo zbog najmlađih je to sjajna ideja jer se neće tako lako uništiti uslijed čestog listanja.

Autor nas je zainteresirao za svoj rad pa mislim da ćemo uskoro potražiti i druge njegove knjige.

Osmijeh nam je bio na licu od prve do posljednje stranice knjige. A često smo se hihotali i raspravljali.
Također mi se sviđa što na kraju knjige ima upute kako nacrtati likove iz knjige pa nas je i to zabavljalo.

Ocjena 5/5.

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.