RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Vjerujem da se većina ljubitelja dobrih knjiga susrela sa Jane Austen i “njezinom” obitelji Bennet. Ako i niste, slijedi kratak sadržaj.

Obitelj Bennet se sastoji od neurotične majke kojoj je na umu samo udaja njezinih kćeri, inteligentnog, ali šutljivog oca, te petero divnih i karakterno sasvim različitih kćeri. Sve su debitirale u društvu i polagano traže potencijalne ženike. Po mogućnosti imućne. Jane je od prvog dana “kliknula” sa bogatim i zgodnim gospodinom Bingleyjem, dok je mlađa Elizabeth razvila neobično oštru odbojnost naspram naočitog, ali i grubog gospodina Darcyja.

U žaru svih događaja onoga vremena- poput balova, izleta, druženja i tračanja, Elizabeth donosi sud o Darcyju na temelju ispovijesti njegovog poznanika, a njezinog udvarača. No ni ne sluti da je upravo ta osoba notorni lažljivac. S vremenom uvidi istinu, a i pravu iskonsku narav gospodina Darcyja. Čežnja u njegovim očima i zaljubljenost od koje on ne odustaje polagano slamaju Elizabethinu čvrstu volju. I dok njezina majka kuka kako će joj kćeri ostati usidjelice, mlada Elizabeth zapravo krije istinu o tome kako ju gospodin Darcy voli. Uskoro počinju popuštati spone i ona shvati da je zaljubljena.
Ljubav kao iz romana, zar ne?

Ponos i predrasude mi je super knjiga. Jedna od onih zbog kojih zavoliš čitanje. U ovakvom obliku još i više jer je razumljivija, dostupnija i lakša za čitanje mladim čitateljima. Upravo ovakve knjige bi trebale biti za početak- duhovito i zabavno prepričane, uz puno ilustracija koje divno, divno dočaravaju samu radnju ove divne knjige. Baš me oduševila. I mogu reći da sam par ljudi već dala preporuku za kupnju knjige.

Likovi su pojednostavljeni, dijalozi brzi i duhoviti, radnja također ubrzana i nije zamorna, a korice knjige traže da ju se otvori i lista.
Preporučam mladima, a i onima koji su već pročitali originalnu knjigu.

 

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.