RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Stravično ubojstvo usamljene medicinske sestre potreslo je njezine kolege i susjedstvo. Jane Rizzoli dobiva slučaj i uz pomoć patologinje Maure Isles, te kolege Barryja Frosta traži rješenje tog besmislenog ubojstva.
Nekako istovremeno njezina majka Angela “patrolira” svojom ulicom i prati neobična zbivanja. A ima ih napretek, čak dobiva upozorenje lokalne policije da se okani stalkanja.

“Majci ne trebaju dokazi da bi znala da nešto ne valja.”

Slučaj medicinske sestre Sofije postaje sve zamršeniji jer tragovi vode u druge savezne države i do drugih ljudi koji naizgled nemaju nikakve poveznice sa Sofijom. Primjer tome je mlada Amy koja je nedugo prije doživjela prometnu nesreću, a sada ju netko uhodi, te tako uznemiruje tu nježnu djevojku sa dubokim ranama iz prošlosti.
Slučaj dobiva poveznice sa slučajem ubojstva i otmice otprije dvadesetak godina.
I dok Jane istražuje svoj službeni slučaj, prisilno se posvećuje i majčinim njuškanjima po susjedstvu. No što kada stvari krenu po zlu?

Volim Tess Gerritsen i vjerojatno sam pročitala sve knjige o vrhunskoj detektivki Rizzoli i pedantnoj forenzičkoj patologinji Isles. Svakako bih voljela ponovno iznova čitati, no stariji naslovi su teško dobavljivi, a rabljeni su skupi (Mozaik knjiga, to vam je hint za reizdavanje Tess). Rado gledam i seriju Cure na zadatku koje su super uprizorile samu radnju koju je autorica knjiga osmislila.
Poslušaj me ne zaostaje za knjigama koje je Tess ranije napisala i mogu reći da mi je držala pažnju od početka do kraja, a sama radnja je bila vrlo napeta i odlično podijeljena na dvije ‘fronte’- Jane i Angelu. To daje sasvim novu dimenziju knjizi, a Gerritsen pokazuje da je moguće voditi istragu koja ima više naizgled nepovezanih smjerova koji se razvijaju, te kada Rizzoli s lakoćom vodi zamršenu situaciju do rasvjetljavanja cijelog slučaja.
Likovi su karakteristični za žanr, radnja je dinamična, a stil pisanja lako razumljiv i jednostavan. Ukratko- knjiga je pitka i lako čitljiva, privlačna čitatelju.
Preporuka!!

 

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.