RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Nakon gubitka dragaog kolege i vrijednog člana tima, Kim Stone se vraća na posao zajedno sa preostala dva člana Odjela- Bryantom i Stacey. No načelnik im dodjeljuje inspektora Penna kao zamjenu za preminulog Dawsona. Tim ne reagira dobro na tu odluku usprkos činjenici da je Penn zapravo izvrstan istražitelj.

Sve je još u svjetlu prijašnjih događaja sa Heathcrest Academy, sjećanja su svježa,  a posebno iznenađuje što tim dobiva slučaj ubijenog doktora Cordella koji je povezan sa akademijom. Surovo i grubo ubojstvo čini situaciju grotesknom i isprva tim odvodi u pogrešnom smjeru, no kada je poginuo Cordellov sin u neobičnim okolnostima, Kim shvaća da je posrijedi nešto drugačije o Pikova iz privatnih škola.

Moja tuga je postala korisna. Postala je živo biće koje diše i promijenilo je oblik, veličinu i boju. Više me ne opterećuje kao teret, nego me hrani. To je poput zraka koji udišem. U moje tijelo ulazi kao kisik, nešto čisto, nešto dobro. Ali onda se preobrazi i izide kao nešto drugačije, otrovno.

Ubojstva se nizaju, a sva imaju zajedničku poveznicu bolnicu Russells Hall, no sve je nejasno. Ili možda previše jasno. Kim sumnjiči zaposlenika koji je pod disciplinskim postupkom u bolnici, a dokazi su savršeni. U više navrata ju Bryant upozorava da sve zvuči predobro da bi bilo istinito.

Ali ti ćeš patiti. Osjetit ćeš bol. Osjetit ćeš očaj. Ako to nisi mogla osjetiti zbog gubitka nekoga koga voliš, osjetit ćeš to na sebi. Jer ti si napravila svoj izbor, ali zapravo nije bilo nikakva izbora.

Angela Marsons nikada ne razočara. Ona je autorica čiji serijal mi je vrh. Znam da će me zaokupiti, ali i da me neće umoriti čitanje ovakvog štiva.
Knjiga je lako čitljiva,  pisana razumljivo, a opet prepuna misterioznih detalja koji se odlično raspliču na posljednjim stranicama. Sviđa mi se što je u knjizi spomenuto brdo stvarnih zločina koje rado spominje istražitelj Penn. Sve poprima nekako realističniji i autentičan ton.

Likovi klasika za Angelu, a radnji dinamična, napeta i vrhunski opisana. Sviđa mi se, rado preporučam čitav serijal jer zaslužuje da ga čita pravi ljubitelj krimića.

 

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.