RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Duboko u divljini šume jedna koliba je toplo i sigurno mjesto za dvije djevojke koje već mjesecima čekaju povratak majke i sestre. Djevojke Wren i Sage žive na malo hrane koja im je preostala od majčinog odlaska, a strah je ono što ih zadržava unutar topline skromnog doma. Njihova majka se jedne noći odvažila upustiti se u opasnu situaciju odlaska u grad do liječnika za najmlađu od sestara- Evie.

Djevojke žive u strahu od vanjskog svijeta iz razloga što im je majka rekla da je izoliranost najbolji način života u ovim bolesnim i pokvarenim vremenima. No strah postaje nadnaravan kada se djevojkama jednog dana na vratima pojavi neobičan ogroman muškarac sa pištoljem i bezbroj pitanja o njihovoj majci. Strah im je gotovo opipljiv i postaje jasno da je krajnje vrijeme da se otisnu u šumu i pobjegnu od strašnog čovjeka uz nadu da će pronaći majku i Evie.

Očaj rađa otpornost, ali opet, zlo isto tako.

Nicolette živi u luksuznoj kući na rubu šume. Izolirana od susjeda dopušta da joj dani prolaze u kratkotrajnim zanimacijama i rutini. Njezin suprug Brent je fotograf za kojega počinje sumnjati da ju vara, a istodobno se nada da će konačno posvojiti dijete koje toliko priželjkuje da ju boli srce.

Jednog jutra na njezinom pragu osvanu dvije djevojke u dronjcima i strahu. Nicolette poziva policiju i situacija se počinje komplicirati jer Wren i Sage nisu zapravo sestre. Njihova majka je otmičarka, a mala Evie je nestala.

Čovjek za kojeg sam se udala nije čovjek za kojeg sam udana.

Koliko je lako uvjeriti nekoga u iluziju, možemo lako vidjeti baš u ovoj knjizi. Iako nije ništa originalnija knjiga od svih trilera iste tematike, nešto ima u njoj zbog čega tjera na razmišljanje i preispitivanje samih sebe. Taj čudan osjećaj da ne postoji završetak, pogled na napuštenu, otetu djecu koja su izgubila jedinu majku koju su poznavale, te sestre za koje bi život dale jedna za drugu. A zapravo su tek slučajne žrtve jednog poremećenog uma. Kraj njihovoj patnji se ne nazire već tek započinje. To je patnja odvajanja od jedine obitelji koju poznaju.

Knjiga je lijepo pisana, pitka i sa zanimljivim odabirom riječi za opisivanje, svidjelo mi se i to što je govor prilagođen svakom liku, a prijevod autentično prenosi ono što je autorica zapravo htjela prenijeti čitatelju. Vidjela sam mnogo oprečnih mišljenja o knjizi, no meni se svidjela, u tom trenutku sam bila baš željna ovakvog štiva.
Odlično štivo za jedno lijeno poslijepodne. Moje preporuke!

 

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.