RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Peanut Jones je nadarena mlada slikarica koja redovito upada u nevolje u novoj školi. Godinu dana ranije njezin otac slikar je nestao bez traga, sa tek kojom porukom ostavljenom uz naznaku da ga se ne traži. Peanut vjeruje da se njezinom ocu nešto desilo, no nitko ju ne shvaća ozbiljno. Redovito prolazi kroz post-it poruke koje joj je tata ostavljao svako jutro, a uskoro shvaća da kutijica u kojoj su poruke skriva tajnu- staru olovku, olovku koja je prva od svih. Onu magičnu.

U pokušajima crtanja uviđa da olovka ima moć stvaranja, pa tako Peanut ubrzo nacrta vrata, te sa prijateljem Rockwellom i sestricom Liliput pronalazi vrata u svijet Chrome– Oslikani grad. Odmah po dolasku shvaćaju da je nešto u tom svijetu grdno pošlo po zlu i da gradonačelnik Chrome malo pomalo uništava sve što ima veze sa umjetnošću.

Peanut i ekipa se baca u spašavanje vođe Otpora uz nadu da će pronaći tatu. Usput pronalaze mnoga neobična stvorenja nastala iz pera raznih umjetnika, a koji ne odustaju od namjere spašavanja svojeg svijeta.
Hoće li ekipa spasiti Chromu?
Hoće li pronaći tatu?

“Od svega su joj ipak bila najdraža prazna platna. Slike koje su tek trebale nastati. Postojalo je nešto toliko magično kod njih. Svaki put kada bi vidjela to čisto bijelo prostranstvo, znala je da će ga njezin tata uskoro preobratiti u nešto više. U nešto novo.

Vedra, šarena, lijepa i zanimljiva priča. Krajnje neobična i vrlo primamljiva. Svakako je štivo sasvim drugačije od ostalih knjiga koje su sve više manje pisane na kalup Harryja Pottera. Zapravo su samo blijeda verzija Pottera. Peanut je osvježenje i mogu reći da me oduševila iskričavim crtežima koji šalju posebnu vibru čitatelju.

“Dokle god cvijet cvate, i nada buja. Čak i najmanje biljke mogu imati najčvršće korijene.”

Knjiga se lako čita, razumljiva je i poučna što se tiče umjetnosti. Likovi su interesantni, pomalo neotesani i drugačiji, no upravo oni knjigu čine posebnom. Lijepe ilustracije daju posve novu dimenziju radnji i uljepšavaju svaku stranicu.
Baš posebna knjiga.
Preporuka!!

 

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.