RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Upoznajte djevojčicu Lili i njezinog prijatelja imena Zmajo. Oni će ispričati priču o tome kako biti ljubazniji i dijeliti sa drugima. Njihove pustolovine su zanimljive i privlačne. Puno uče jedan od drugoga, a rado to znanje dijele sa najmlađim čitateljima.

Tako se Zmajo i Lili upute na dječje igralište. Lili upozorava Zmaja da mora biti dobar i dijeliti igračke sa drugima jer ih i oni dijele sa njime. No Zmajo se toliko udubio u igru sa tuđim igračkama da ih u jednom trenutku odbija vratiti. Lili uviđa da su ostala djeca povrijeđena i tužna pa opominje Zmaja. Tek kada počinje vraćati igračke i dopuštati drugima da se igraju s njima, tek tada Zmajo uviđa pravu čar igre i dijeljenja.

Moj dječak je odlučio knjigu pročitati sam. I moram priznati da sam se iznenadila jer inače ne pokazuje zanimanje za čitanje, izuzev onog obaveznog za školu (prvi je razred). No Zmajo i Lili su ga privukli već sa šarenim koricama. Naravno da će zmaj sam po sebi biti zanimljiv lik svakome dječaku, tako je i moj dječak bio zaintrigiran.

Knjigu je lako čitati jer je font prilagođen početnicima u čitanju, a sama priča je jednostavna i pisana stilom koji je logičan i lako razumljiv.
Poruka je jasna i glasna, a djeci prenesena u savršenom obliku- slikovnici. Preporuka za sve male čitače, stvarno lijepa knjižica.

 

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.