RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Mallory je mlada bivša ovisnica koja se svim snagama pokušava izvući iz pakla droge. Zdravo se hrani, trči i radi poslove koje dobiva teškom mukom upravo zbog svoje prošlosti.
Njezin sponzor joj nalazi posao dadilje u otmjenom Spring Brooku u obitelji Maxwell. Posao joj je briga za osebujnog dječačića Teddyja.

Uz posao dobiva i stan u kući u suterenu i Mallory konačno vjeruje da je pronašla svoje mjesto ispod sunca. Njezini šefovi Ted i Caroline su naizgled blagi, ali sa snažnim smislom za znanost. Mallory mora paziti da Teddy zdravo jede, da se bavi različitim aktivnostima i da ne razmišlja o duhovnom i religijskom aspektu života.

“Možda ne želim znati čime se on bavi dok je sam. Možda će mi život biti lakši ako prestanem postavljati sva ta pitanja.

No nešto se mijenja u Teddyjevom ponašanju. Njegovi dječji crteži postaju sve vještiji, izgledaju kao crteži odraslog umjetnika. Teddy povremeno pada u trans kada crta i ne sjeća se ničega i nikoga. Zna samo da ga vodi Anya, nevidljiva prijateljica. Ne bi ni to bilo toliko sumnjivo da Mallory ne osjeća prisutnost nečeg nevidljivog, a uz to doznaje i za priče o ženi koja je jednom živjela u njezinoj kući, a potom netragom nestala.
Što je stvarnost, a što san?
Gdje je granica realnosti?

Ufff… Savršen početak kratkog opisa knjige je- ufff… Knjigu sam slistila u jednom danu. Obuzela me i oduševila. Ilustracijama popraćen tekst stvorio je čitav novi svijet, čitavu novu dimenziju. Autor me doveo u stanje kada tražim odgovor na pitanje što se zapravo dešava oko nas, a da mi toga nismo ni svjesni.

“Ne znam gdje završava moja bol, a počinje njezina. Možda je naša bol vječna, možda ne nestane čak ni nakon smrti.”

Knjiga sa nadnaravnim pojavama, hororac, pretapa se u vrhunski triler sa zapletom dostojnim samog Stephena Kinga. Likovi su autentični, a situacija u kojoj se nalaze je nešto sasvim drugačije od svih knjiga sa kojima sam se do sada susrela.
Uvrnuto i jezivo, ali i impresivno.

Preporuka!!!

 

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.