RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Puno pitanja se postavlja o vješticama. Jesu li stvarne? Jesu li dobre ili zle? Čime se bave? Kako krate dane?
Zaista mnogo pitanja, a odgovori neodređeni i manjkavi. Djeca su zbunjena, zato je najbolje upitati djeda za sve što nas zanima. Jer djedovi vam puno toga znaju i istinu će reći.

Tako djed zna da su vještice stvarne, da su dobre i da čuvaju okoliš, da vole sve, a jedna vještica voli i njega, zapravo ta vještica je dječakova baka!

Već dugo u rukama nisam držala slikovnicu sa ljepšim ilustracijama. Svaka ilustracija je malo umjetničko djelo. Svaka stranica ima priču u bojama i priču sa slovima. Stihovi se predivno uklapaju u tempo koji slikovnica pruža, a originalnost se vidi već na samim koricama.

Slikovnica je svakako prigodna za početnike u čitanju zbog kratkih i razumljivih riječi, te ilustracija koje pomažu djeci da si dočaraju priču. Samom razumijevanju teksta doprinose i slova koja su poput onih koje prvoškolci uče. I sama imam dječaka u prvom razredu i on je oduševljen činjenicom da je uspio pročitati knjigu uz moju malu pomoć.

Stvarno posebno štivo. Preporuka za najmlađe!

 

Izvor: Bookworm Maja

 

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.