RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Mlada majka Tallulah živi u kući svojih roditelja sa sinčićem Noom, majkom Kim i bratom Ryanom. Noin otac Zach se pokunjeno vraća Tallulah kada uvidi veličinu njegove ljubavi spram djeteta. Ali postaje posesivan i grub prema djevojci. Svojim ponašanjem samo ju gura u društvo neobične Scarlett i njezine elitne ekipe. Nadasve ekscentrični i potpuno za sebe, prihvaćaju povučenu i tihu Tallulah.
Jedne noći, nakon zabave u Scarlettinoj Mračnoj kući, na kojoj je Zach htio zaprositi Tallulah, njih dvoje nestaju. A potom jedan po jedan odlaze i ostali sudionici te zabave.

Godinu dana kasnije Lulina majka Kim nju i dalje traži. Dječak treba majku, no sve se čini da se desilo ono najgore. Život za obitelj Murray kao da je stao u noći kada je Tallulah nestala.
U kampus u selu dolazi novi ravnatelj i njegova djevojka Sophie koja je pisac detektivskih romana. Dane odluči kratiti istraživanjem okolice, a uskoro dozna za nestanak mladog para. Njezina spisateljska radoznalost dovodi ju do znaka “OVDJE KOPATI” ispod kojeg pronalazi prsten. Prsten ju dovodi do Kim, a uskoro i do napuštene Mračne kuće.

“Muškarci ne znaju koliko se dodir dlana o zatiljak može doimati kao zahtjev, a ne gesta ljubavi, koliko emocionalni problemi mogu postati teški, koliko njihova ljubav spram tebe može postati nešto neizdrživo. Kim se ponekad čini da žene na muškarcima vježbaju biti majke sve dok i zaista to ne postanu.”

Istraga nestanka mladog para se konačno pomiče s mjesta, no očito je da je Sophie na vidjelo izvukla mnoge tajne, mračne zakutke u koje nitko ne želi pogledati i tišinu od strane ljudi koji bi mogli nešto znati, ali šute.

“Kim se slabašno nasmiješi. Utroba joj se steže od straha, bijesa i strave. Bijesa što joj nitko ne može reći gdje joj je dijete, straha da nitko nikad i neće, strave da bi mogla saznati da je Zach naudio Talluli.”

Misteriozno, napeto i zanimljivo pisana knjiga koja ima elemente nadnaravnog. No ono to nije zaista, samo se čini tako. Stvarno zainteresira čitatelja i ne pušta dok ju ne pročitate. Lisa ima tu sposobnost da vas navede da postanete ovisni o štivu koje čitate.

“Cijela je obitelj bila poput santi leda koje plutaju jedna pored druge, ali se ne dodiruju. Zato nisam bila posebno iznenađena kad je to dvoje mladih nestalo i kad sam čula da su bili kod Jacquesovih.”

Majčina ljubav je toliko snažna da ne posustaje nikada. Majka se nikada ne predaje, uvijek traga za djetetom, uvijek ga voli, bez obzira na sve.
Kim je u teškoj situaciji kada joj život iskače iz tračnica. Uvijek se trudila biti dobra majka i pružati podršku djetetu, no netko drugi je promijenio tijek događaja i ona je izgubljena, slomljena.

Likovi su vrlo živopisni i realistični, što samu knjigu čini puno privlačnijom.
Minus bih dala prijevodu/lekturi zbog prečeste upotrebe riječi ‘bizarno’, te ponekih nerazumljivih rečenica. Sve u svemu knjiga je za četvorku. I to čvrstu četvorku ?

 

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.