RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Hana je djevojčica koja obožava spavati. Pošto joj mama radi u vrtiću, a tata je u Irskoj, Hana se treba sama probuditi za školu čim zazvoni budilica, no to nije nimalo lako, pa je po stanu razmješten čitav niz budilica koje ona ignorira pokrivši se jastukom po glavi.

I dok se Hana izležava mali Janko, njezin školski kolega, je već savršeno uređen i pije jutarnji kakao koji mu je pripremila baka. Jankovi roditelji su pilot i stjuardesa pa on provodi vrijeme sa djedom i bakom.

Hana se uspijeva probuditi, no zbog kašnjenja se ne zamara vađenjem mačka Bože iz torbe, već žuri da stigne na sat. I dok žuri tako neuredna, prolazi pokraj urednog i dobrog Janka i njegovog djeda. Klinci jedva stižu na sat zbog Haninog pada pred školom.

Čitavog dana Hana se vrpolji za svojom klupom, vuče na WC torbu iz koje se povremeno čuje mijaukanje, a Janko postaje sumnjičav. Za jednog posjeta WC-u Božo bježi iz torbe, a Hana biva prestravljena.

Uskoro nastaje zbrka i dvojac se odvaži ući u svlačionicu u kojoj se zbiva neka tajanstvena buka.

Hana i Janko su tipični prvašići. Doduše, sasvim su različiti. I dok je Janko uredan, pristojan i poslušan, Hana je neuredna i pomalo neodgovorna. No, ništa od toga ih ne sprečava da se sprijatelje. U ovoj knjizi se nalazi dokaz da djeca ne prave razliku među sobom.

Knjiga je posve prilagođena početnicima u čitanju zbog jednostavnog sadržaja, zanimljivih ilustracija, te velikih i lako čitljivih slova. Knjiga koja se zbog zapleta u sadržaju sviđa i onim velikima.

Uz zanimljive ilustracije koje dočaravaju radnju, opisivanje autorice je vrlo slikovito i čini situacije, u kojima se glavni likovi nalaze, sasvim lako predočljivim.
Likovi su jednostavno okarakterizirani, a njihovo zajedništvo oraspoloži čitatelja.

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.