RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

U monotoniji života i preživljavanju iz dana u dan, Libby jednog dana primi poziv koji joj promijeni svijet- doznaje da je nasljednica velike kuće u četvrti Chelsea u Londonu.
Oduvijek je znala da je posvojena, no nikada nije ni slutila što se nalazi u prologu njezinog života. A nalazi se tajna vile koja vrvi tamnim zakucima.

Već pri primitku ključeva i ulasku u velebnu građevinu, Libby shvati tamu koja se širi iz drvenih oplata i lokota na vratima dječjih soba. Uz pomoć novinara koji je nedavno istraživao slučaj, doznaje da je u kući izvršeno trostruko samoubojstvo, a Libby je bila beba koja je gugutala iz koljevke na katu dok su njezini roditelji trunuli na podu blagavaone.

“Nisam imao pojma, baš nikakvog pojma koliko će mi život biti drukčiji krajem tog ljeta i koliko će mi se stvari koje sam u tom trenutku iščekivao činiti samo dalekim snom.”

Polako shvaća da je u kući još jedan neželjeni posjetitelj koji pomaže raspetljati zamršeno klupko laži, tajni, sadizma i boleštine koje su se odvijale u toj gotičkoj kući iz noćne more. Preživjeli i nestali članovi obitelji se konačno, 25 godina kasnije, pojavljuju i groteskna istina izlazi na vidjelo. A sve se čini nevjerojatnim, čak i zlokobnim.

“Mrzio sam ga, ali razumio sam i zašto ga drugi obožavaju.”

Knjiga je wow! Ima malo previše nekih opisivanja i ponavljanja, no svakako doprinosi napetoj atmosferi koja je stvorena u njoj. Kraj je potpuno neizvjestan i nadam se da ćemo dočekati i nastavak knjige?treba mi to.

Likovi su interesantni, sa svojim konzistentnim ponašanjem lako se raspozna i desetljećima kasnije tko je tko. Opisi su tmurni, spooky, poput uvoda u hororac. Neki dijelovi su izazivali jezu u meni kada sam čitala i baš sam se uvukla u radnju.

“Otključala je nešto užasno u Davidu i sad je htjela da on upravlja svime. Činilo se da više nismo bili slobodni.”

Zanimljivo je to polagano infiltriranje stranaca u živote naivnih ljudi, a potom ih preuzimaju, te postaju grabežljivci kojima je osobna dobit i zadovoljstvo bitnija od tuđeg života. Smetala me ta pasivnost roditelja koji su odustali od borbe i smatrali da će im biti bolje živjeti kako im odredi stranac. Grabežljivac.

Ocjena 5/5.

 

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.