RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Jedte li ikada pomislili da su vaši roditelji najgori na svijetu? Ako jeste bilo bi dobro da prolistate ovu knjigu i vidite koji roditelji su najgori, najužasniji i najzločestiji.

Upoznajmo Vjeka Vonju, čovjeka sa najsmrdljivijim nogama ikada, čovjeka kojem noge smrde toliko da kožu može naribati i predstaviti kao sir.. BLJAK!
Tu je i Helena Hvast, majka koja se toliko hvali svojom kćeri i tjera ju na oblačenje poput lutke da je to naprosto sramotno. Još sramotnije je kada dobije konkurenciju.
Dada Džukac je majka koja je opsjednuta psima, pa kćer oblači kao psa, a njezinom tibetanskom mastifu se uskoro pridružuje i još jedna ženka i imaju čak 99 mladunaca… Da, tata i kćer su protjerani iz kuće da bi bilo mjesta za pse!
Ranko Rusvaj, uf… Snažan tata koji može podići kuću, ali zato ima mali mozak i prilično je glup. Sramoti svoju kćer nasilnim ispadima, pa čak i dizanjem škole u zrak. Doslovno!
Tu je i tata Žarko Živac kojim mrzi, ali baš mrzi čekati u redu, pretvara se i laže, a njegova netrpeljivost, na sramotu njegovih sinova, eskalira u Šiznilendu, a onda biva i otkriven!
Mama gospođica Penelopa Poduka je učiteljica koja se pobrinula da svojem sinu bude razrednica i razradila plan o izmjenjivanju nježnosti sa njime u školi. Zamisite tu sramotu! Ali gđica Poduka je i opasna.
Tata Marin Monopol je tata opsjednut igračkama, sve igračke su njegove, te svojim sinovima ne dopušta da se igraju čak ni sa darovima koje dobiju za Božić!
Zatim imamo mamu Barbaru Brzić, mamu koja je ultra brza, nikada ne staje, a njezinih šestero djece ju samo žele usporiti pa se prerušavaju, no mama preživi nesreću na biciklu i nastavlja skateboardom.
Lord Grandiozo, snobovski bogati i lijeni otac koji se toliko zadubio u samoga sebe i suprugu da je zaboravio da ima sina. Čak dvanaest punih godina se nije sjetio dječaka! I njegov sin će se osvetiti.
I stižemo do Supermame Lele Lelić. Znate li koja je njezina moć? Čišćenje! Toliko se ufurala u svoj dosadan posao čistačice da se počela presvlačiti u superheroja na žalost njezine djece. No uskoro i oni dobivaju svoje kostime za superheroje.

I tako, sada kada smo ukratko nabrojali neke od najgorih roditelja bilo bi vam najbolje uzeti u ruke ovu knjigu i detaljno pročitati. Vidjet ćete da ste mogli proći poput neke od ove djece. A to bi bilo stvarno užasno.

Knjiga je jako zabavna i zanimljiva, a Walliamsov stil nas uvijek nasmije i oduševi. Otkačen je i pomalo ljigav.
Tony Ross cijelu priču upotpuni sa šarenim i ludim ilustracijama koje dočaravaju čitavu ljigavost na najjače.
Klasika- Walliams i Ross- superkombinacija za male nevaljalce.

 

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.