RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Prilikom objave Colina i Penelope o identitetu lady Whistledown na balu vojvode Hastings, Eloise Bridgerton se iskrada iz društva i nestaje. Isplanirano kupi svoje kovčege i sjeda u unajmljenu kočiju. Ide u Glouchestershire, na selo.

Iako njezini postupci zvuče neobično i razuzdano, sve je promišljeno. Naime, Eloise se već godinu dana dopisuje sa udovcem svoje nesretno preminule sestrične Marine. Eloise obožava pisati pisma, a sir Phillip, udovac, joj vrlo rado i vješto odgovara. Sve do dana kada joj putem pisama ponudi brak i da dođe kod njega na selo.

“Ali možda bi brak trebao biti lakši. Možda bi trebao biti ovakav. Prijateljski. Ugodan.”

Eloise bez ičijeg znanja odlazi na selo i, nakon prvotnog nespretnog upoznavanja i saznanja da Phillip ima blizance, te izazova suočavanja sa djecom, ona postaje nešto odlučnija upoznati ga i razmisliti o činjenici da mu postane žena.
On tako povučen, snažan, misaon tip; i ona tako brbljava, inteligentna i lijepa. Zvuče poput savršenog para.
A onda na imanje sira Phillipa pristignu braća Bridgerton s namjerom ili ubiti ili osakatiti Phillipa. Ili ga prisiliti da oženi njihovu sestru.

“Željela je izbrisati taj slomljeni pogled u njegovim očima; željela ga je izliječiti. Željela je da pronađe snagu i bude onakav kakav uistinu jest, duboko u srcu.”

Peti nastavak Bridgertonaca me nimalo nije razočarao. Svi tvrde da se radnja razrijedi nakon trećeg romana, no mene obitelj Bridgerton nasmijava i u petom nastavku. Stvarno posebno društvance, sa duhovitim i britkim dijalozima, puno sočnih i vrućih scena, koje su nemali broj puta smiješne i nespretne.

“Pronašla je put do njegova srca. Dotaknula ga je, promijenila ga. Promijenila je njega. On je voli. Nije tražio ljubav, nije na nju ni pomišljao, ali eto, ona je bila ovdje i bila je nešto najdragocjenije na svijetu.”

Julia ima dar zadržati čitateljevu pozornost od prve do posljednje stranice. I to tako da pročitam knjigu u jednom danu. I baš me razveseli i nasmije, a Bridgertonci, svi od A do H, mi se počinju činiti poput moje vlastite obitelji. Koga lažemo- svi bi htjeli imati obitelj kao Bridgertonci.

 

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.