RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Visoko društvo u Londonu provodi još jednu sezonu na balovima, u slobodno vrijeme čitajući kolumne lady Whistledown. Britka u svojim komentarima na sudionike društvenih događaja u Londonu, Whistledownica se zamjerila mnogima.

Penelope Featherighton je pomalo usidjelica. Sa gotovo dvadeset i devet godina, ona je još neudana, a balove posjećuje samo kako bi bila pratnja svojoj mlađoj neudanoj sestri. Penelope je godinama tajno i djevojački zaljubljena u Colina Bridgertona, no on vrijeme provodi putujući svijetom.

“Zar nije lijepo otkriti da mi nismo onakvi kakvi mislimo da jesmo.”

Jedne sezone Colin se vraća i, kao i uvijek druži se sa Penelope. Ipak, nešto je drugačije ovaj puta. Colin primjećuje sve veću naklonost Penelopi, njezinu odraslu ljepotu i požudu koja ga privlači njoj poput magneta. Colin se zaljubljuje. I ne skriva to. Penelopin san se ostvaruje, no nešto se mijenja, a to je lady Whistledown i njezine kolumne. Sve se mijenja.

“Uvijek je zanimljivo otkriti da u nekom ima više od onoga što je vidljivo na površini.”

Jako lijepo i pitko štivo koje je savršeno za opustiti se i pustiti misli da lete. Nasmijat ćete se i uživati u svakoj Julijinoj ispisanoj stranici. Meni je bilo ovo ugodno štivo koje mi je u teškom danu pružilo utjehu i smijeh.
I ne, ovo nije štivo za Pulitzera, nije štivo za razmišljanje- naprosto je klasičan primjer žanra povijesno ljubavne tematike.

“Ima u meni više nego što misliš, Coline. Ima u meni više nego što sam ja nekad mislila.”

Inače i nisam neki fan takvog žanra, ali me Julia osvojila. Prvo sam ipak pogledala sezonu Bridgertona na Netflixu, a onda odlučila da je vrijeme da pročitam knjige. I tako knjigu po knjigu završila sam već četvrtu i odmah se bacam na petu.

Likovi su jednostavni, živahni, inteligentni, a njihovi dijalozi su vrlo zanimljivi i duhoviti. U svakom slučaju sviđa mi se.

 

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.