RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Tata je nezaposlen profesor hrvatskog jezika koji čini sve kako bi pridonio kućnom budžetu. Pa tako raznosi pizze, radi u autopraoni, statira u filmovima i serijama, a silom prilika se za božićne blagdane pretvara i u Djeda Mraza u trgovačkom centru.

Vlasnici centra su oduševljeni tatom i pozivaju ga da za Uskrs bude i Zeko. Tata nalazi i mali kostim zeke za svojeg dječaka pa oni danima u centru uveseljavaju ljude.

No, dječaku to sve postane nepodnošljivo dosadno i jedva čeka ići na sladoled nakon “posla”. Pritom ih zaustavi muškarac u automobilu i zamoli tatu da dođe kod njega na Uskrs odglumiti Zeku za njegovog sina.

Dječaku je puna kapa zeke, ali tata ga uvjeri da je to ispravno jer je dječak kojem idu teško bolestan i u kolicima. U posjetu uživaju, a dječak i njegov novi prijatelj u kolicima postanu nerazdvojni.

Desi se i još jedna stvar- tata konačno dobije posao u dječjem kazalištu.

Jedna vrlo lijepa i poučna slikovnica o darivanju svojeg vremena i pažnje onima kojima to treba. Pouka je da čovjek kroz život radi razne poslove i nikada ne smije razmišljati o poslu kao nečemu što mu je ispod časti. Svaki posao je jednako vrijedan ako ga se radi sa ljubavlju.

Uvijek treba razmišljati o osjećajima drugih i spremno pokušati pomoći i razveseliti druge. Iza svakoga stoji neka priča i potrebno je razmišljati o ljudima oko sebe i njihovim emocijama.

Vrlo lijepo i zabavno ilustrirana slikovnica sa zanimljivim i nadasve šarenim sadržajem koja razveseli i velike i male.

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.