RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Nakon uspješno riješenog slučaja za kojeg ju očekuje odlikovanje, Kim Stone se susreće sa vrlo intrigantnim slučajem monstruoznog ubojstva na mjestu koje se koristi kao poligon za istraživanje utjecaja kukaca na mrtva tijela. No ovo tijelo nije jedno od doniranih, ovo tijelo je dovučeno, isprebijano i ugušeno zemljom koja mu je bila ugurana u usta. Tijelo mlade žene Jemime koja je živjela u strahu od nekoga nakon povratka iz Dubaija u Veliku Britaniju.

Kim nailazi na prepreke u istrazi zbog prioritetnih slučajeva terorista, no sve se mijenja kada se na istom mjestu pojavi još jedna žena, ali živa. Ubojica je na isti način započeo svoj teror nad žrtvom, no izgleda da ga je čuvar prekinuo pa žrtva ostaje živa, ali u komi.
Uskoro se pojavljuje još jedno tijelo, a Kim Stone se čini da ona i njezin tim nisu ništa bliže pronalasku ubojice.

“Grozila se anonimnosti kod svojih žrtava. Za života je svaka od njih imala ime, osobnost, prošlost, izraze lica, drage i mrske stvari, strahove i nade. Svaka je za života imala odnose s drugima, ostavljala dojam na druge.”

Ekipa shvaća da ima neobičnosti u slučajevima i osobama povezanim sa mjestom događaja, a Kim traži pomoć osobe koju jedva podnosi- mjesne novinarke crne kronike Tracy Frost. Sa njom odlučuje i riješiti zaboravljeni slučaj muškarca bez prstiju. Ipak Tracy je u slučaj upetljana više no što se dade naslutiti.

“Htjela je otvoriti oči, ali tama ju je uzela prije nego što je uspjela u tome.”

Angelu Marsons i njezinu Kim pratim još od prve knjige i mogu reći da mi je to jedan od dražih serijala novijeg datuma.
Angela je vrsni pisac i odlično istražuje sve segmente za knjige koje piše.
Lik Kim Stone je naizgled snažna i gruba žena, no u stvari je jedna povrijeđena i grubo zlostavljana, te napuštena djevojčica sakrivena u tijelu odrasle žene.

“Crnilo nije bilo jako duboko, ali što mu se više približavala, to su se više u njoj pojavljivale krhotine panike i stoga je strpljivo čekala što god je bilo to što dolazi.”

Sviđa mi se stil pisanja koji tjera na čitanje, pa kako sam završavala poglavlje, tako sam razmišljala već o novome. I da, nisam mogla prestati čitati. Jer to je naprosto nemoguće sa Angelom.
Likovi i opisi su karakteristični za žanr krimića, a cover je odlično vizualno dočarao atmosferu koja se proteže kroz čitavu knjigu.

Za Angelu i Kim ocjena 5/5!

 

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.