RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Maša je jedna pričljiva djevojčica koja voli zimu i praznike. Ne voli baš nositi kapu i oblačiti toplu odjeću, ali voli snijeg.
Samo što je ove godine zima počela, a od snijega niti S. Samo hladnoća. Mašu to ne sprečava da sa svojim psom Flokijem odlazi u šetnje, a usput nagovara i ukućane na klizanje na trgu.

Nitko baš nije zainteresiran previše, ali Maša ne odustaje. Teta Hana i ona odlaze na klizanje i topli čaj na adventu. Baš poseban dan. No Maša još uvijek žali za zimom bez snijega.
Ubrzo ju ipak dočeka snijeg i nagovori tatu da odu na sanjkanje. Baš je poseban doživljaj taj prvi zimski snijeg, taj prvi dan proveden na sanjkama. Maša je uzbuđena i sretna. Ne prestaje pričati.

Iako se djeca brzo zasite onog prvog snijega, prvog ljetnog dana, prve tratinčice tek ispupale iz zemlje ili prvog otpalog lišća na jesen- u svemu pronalaze nešto dobro i pozitivno. Djeca su vječiti optimisti i njihov pogled na svijet je potpuno čist i nevin, a ljubav prema svemu što ih okružuje je nadasve iskrena.

Lijepa je ovo knjiga, sa jednostavnim rječnikom, lijepim fontom savršenim za početnike u čitanju, šarenim i zanimljivim ilustracijama koje predivno dopunjuju tekst.
Sanja Pilić je jedna od najpoznatijih domaćih autora za djecu i mlade, a ova knjiga je još jedna u nizu lijepih priča o izazovima djetinjstva, te iskrenim i skromnim željama. Željama da dijete provede čim više vremena sa svojim bližnjima, u veselju i raznim zabavnim aktivnostima.
Ilustrator je izvrsno dočarao zimu u Zagrebu i sreću u malim stvarima. Osmijehe i ljubav.

 

Izvor: Bookworm Maja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.