RECENZIJA Lea Renić, New Chapter

Je li moguće da običan trač otvara sva vrata?

Joanna je samohrana majka u novoj sredini. Njezin sin Alfie se ne prilagođava u školi pa Joanna pokušava uspostaviti kontakt sa ostalim mamama kako bi Alfie imao prijatelje i društveni život.

Ostale mame se drže rezervirano, pa im Joanna ubacuje bubu u uho, trač da u njihovom malom gradu živi žena koja je prije mnogo godina ubila dječaka, tada je i ona sama bila djevojčica. Svega deset godina. Žene ko’ žene, gladne tračeva odmah se zainteresiraju i primaju Joannu u svoje društvo.

Sally McGowan je žena koje se svi užasavaju, ona je nožem probola i usmrtila petogodišnjeg dječaka. Joanna je duboko ušla u cijelu tu stvar i sumnja u neke sugrađanke joj ne da mira, pogotovo nakon uznemirujućih Twitter objava i Alfijeve zastrašujuće fotografije u školi.

Tko je Sally i kakve će biti posljedice tračeva pročitajte u prvijencu autorice Lesley Kara. Triler nakon kojeg ćete se zapitati i dobro razmisliti idući put kada ćete širiti neprovjerene informacije. Svi mi volimo sočne tračeve i sigurno ste bar jednom u životu bili upleteni u ”rekla-kazala” situaciju. Bar što se tiče malih i ne tako bitnih stvari.

Kako glavna junakinja, tako i čitatelj sumnja na skoro svaku žensku osobu koja se spominje u knjizi. Bar ja jesam, iako sam nakon polovice romana imala neki osjećaj i znala sam tko je Sally. Sve u svemu ovo je jedan napeti triler sa fantastičnom poukom.

”GLEDAJ SVOJA POSLA I NE GURAJ NOS TAMO GDJE MU NIJE MJESTO!”

Izvor: New Chapter
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.