RECENZIJA Lea Klarić, Mame Kvarnera

Današnja preporuka ide za ovaj odličan humoristični roman, rekla bih čak s daškom crnog humora.

Finlay Donovan je friško razvedena majka dvoje djece, a bivši muž ostavio ju je zbog agentice nekretninama. Djeca žive s njom, ali možda ne još zadugo jer bivši planira tražiti skrbništvo. Finlay je po zanimanju ne baš uspješna autorica krimi-ljubavnih romana. Nenapisani romani ne plaćaju račune pa se obavijesti o neplaćanju gomilaju, a život s dvoje male djece kad pritom pokušavaš spasiti svoju spisateljsku karijeru prilično je kaotičan.

Prava zavrzlama počne kad jedna žena u kafiću zabunom pomisli da je Finlay plaćeni ubojica i unajmi ju da ubije njenog supruga ponudivši joj za to 50 000 dolara. Ta cifra zvuči veoma primamljivo… Uskoro će se autorica krimi romana naći u situaciji iz krimi romana.

Smiješan i opuštajuć roman uz koji ćete uživati od početka do kraja. Neobična tema koju ne susrećete često. Nezgode u kojima se nađu Finlay i njena partner in crime Vero (inače studentica koja studentski kredit otplaćuje dadiljanjem) zabavit će vas i vrtjet ćete ih u glavi kao da gledate film, a ne čitate knjigu. 

 

Izvor: Mame Kvarnera

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.