RECENZIJA Lea Klarić, Mame Kvarnera

Svijet koji nas okružuje uistinu je čaroban i nevjerojatan. Na zemaljskoj kugli zaista se mogu naći svakakva čudesa, prirodne i kulturne ljepote. Kako bi djecu upoznali s nekima od njih, Edi Šupljika i Željka Mezić vode vas na put oko svijeta na kojem ćete posjetiti zadivljujuća mjesta, otkriti zanimljive činjenice i vidjeti građevine i spomenike od kojih zastaje dah.

Dubrovnik, Kosi toranj u Pisi, Uluru, Galešnjak, Plitvička jezera, Veliki kineski zid, Amazonska prašuma, Egipatske piramide, Nil, Hobiton i Titicaca samo su neki od lokaliteta koje ćete posjetiti na ovom predivnom putovanju.

Tko je sagradio kip slobode? Po komu je Eiffelov toranj dobio ime? Koji hrvatski otok ima oblik srca? Gdje se nalaze Moai skulpture? Kako nastaje polarna svjetlost?

Pitanja su, između ostalih, na koja će djeca dobiti odgovore kroz jednostavne i prilagođene stihove čiji je autor Edi Šupljika. Za što bolju predodžbu i dočaravanje svjetskih čudesa pobrinula se Željka Mezić svojim simpatičnim i predivnim ilustracijama.

I ja sam čitajući slikovnicu saznala nekoliko novih podataka, ali prije svega ostala zapanjena količinom  čudesa kojima obiluje naš svijet. Osim činjeničnog znanja, djeca će neposredno usvojiti i pozitivne stavove prema kulturi i prirodi. Riječ je o baštini koju smo naslijedili od predaka i koju moramo čuvati za buduće naraštaje. Spoznavanjem vrijednosti onoga što ih okružuje, djeca će spoznati i potrebu očuvanja istoga.

Kao i većina slikovnica u izdanju Mozaik knjige, i ova je formatom, fontom i veličinom slova prilagođena početnicima u čitanju. Riječi i izrazi korišteni u stihovima pojednostavljeni su i pisani tako da ih mogu razumjeti i najmlađi. Vesele, intenzivne boje u ilustracijama naprosto zovu na listanje i divljenje čudesnom svijetu oko nas.

 

Izvor: Mame Kvarnera

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.