RECENZIJA Lea Klarić, Knjiga uz kavu

Volite li vi ili vaša djeca stripove?
Znate li tko su Čovpas i Frki?

▫️▫️▫️▫️

Danas 3 u 1➡️ 3 stripa iz pera poznatog strip majstora Dava Pilkeya:

1. ČOVPAS: GOSPODAR BUHA
Super je kod Čovpasa što nije nužno da s čitanjem krenete od prvog stripa u serijalu jer je na početku svake nove knjige objašnjeno kako je nastao Čovpas i koji se likovi javljaju u nastavku pred vama te njihovu ulogu u serijalu.

Je li moguće da Frki nije glavni zlikovac i pokušava postati dobar? Je, je. I to se dogodilo. Nova ekipa zlikovaca stigla je u grad, ali zato je tu Zakon ekipa koja će ih srediti bez problema. Uz pomoć Frkija,naravno.

2. ČOVPAS: ZOV DIVLJAŠTVA

Frki se jako trudi biti dobar. Čak i u zatvoru sastavlja plan kako postati dobar mačak. No, nije Frki jedini koji je u zatvoru. Čovpas je optužen za pljačku banke. Svi dokazi su protiv njega, ali on tvrdi da je nevin. Tko mu je smjestio i kako dokazati njegovu nevinost? Uz sve to, trebali bi stići i na premijeru filma o Čovpasu. Nastat će prava zavrzlama Dav Pilkeyevskih razmjera!

3. MICKO KIDOV KLUB STRIPOLJUBACA

Kada sam u stripu o Čovpasu prvi put susrela lika Micko Kida pomislila sam da je toliko simpatičan da bi trebao dobiti vlastiti strip. Očito, palo je to i Pilkeyu napamet. (?)
Micko je odlučio svoje društvo naučiti kako nastaje strip. Krenuo je s podukama i ozbiljnim objašnjavanjima. Ubrzo je shvatio da neće sve ići tako glatko. Na koncu su svi bili zadovoljni svojim stripovima i, što je još važnije, naučili neke životne lekcije, ali na tom putu trebalo je nekoliko puta neslavno propasti.

 

Izvor: Knjiga uz kavu

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.