RECENZIJA Lea Klarić, Knjiga uz kavu

Danas jedna kratka, ali super preporuka. Knjiga ukradenih snova svrstava se među romane za mlade, ali jednako će se svidjeti i odraslima. Odvest će vas u uzbudljivu pustolovinu punu zanimljivih dogodovština.

Ostavila sam ju za prosinac jer me naslovnica asocirala na snijeg i zimu, ali radnja zapravo nema veze sa zimom ili blagdanskim razdobljem. Unatoč tome, osjećaji koje će u vama izazvati – toplina, suosjećanje, vrtlog tuge i veselja, optimizam – u potpunosti mi odgovaraju za čitanje baš u ovo vrijeme.

Ima mi u ovoj knjizi svega pomalo, različitih utjecaja i inspiracija iz drugih utjecajnih djela dječje književnosti i fantastike, ali opet je dovoljno posebna i drugačija da ne mogu reći da je već viđeno ili doslovna kopija.

Vidjela sam po knjiškim grupama nekoliko pitanja vezanih za knjiške preporuke za djecu od 12,13 godina i Knjiga ukradenih snova sigurno je jedna koju bih pritom navela.

 

Izvor: Knjiga uz kavu

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.