RECENZIJA Lana Remenar, Book Dragon13

☕Babel je svjetsko prevoditeljsko središte u Oxfordu. Babel je ujedno i središte britanske moći. Robin Swift, siroče iz Kantona kojega je profesor Lovell pripremao na služenje Babelu shvaća da je to ujedno i izdaja domovine iz koje potječe. Strahota kolonizacije, rasizma i krađe od drugih naroda glavne su teme koje nam autorica donosi u ovoj priči.  
☕Kada nakon nekih sedamsto stranica pomislite ja bih još i pitate se hoće li biti nastavak onda znate da ste upravo pročitali odličnu knjigu. Shvatila sam već nakon Tajne povijesti i Da smo zlikovci da mi je dark academia među omiljenim žanrovima ali Babel je to sada samo učvrstio.
☕Od prvog dana kada je ova knjiga izašla poželjela sam ju čitati. Onda je želja splasnula nakon par lošijih kritika na koje sam naišla. Međutim naišla sam i na jednu koja me pogurnula u smjeru Babela i ajme kako mi je drago da je.
☕Sve mi je odgovaralo – stil pisanja, tempo, ideja, likovi, mjesto radnje… ma sve. Posebno likovi uz koje sam se jako vezala i upravo zbog toga ostala šokirana krajem.  
☕Uglavnom mislim da je ovo jedna od onih knjiga koju ćete ili obožavati ili mrziti. Mene je osvojila i jedva čekam čitati ostale knjige ove autorice.

❤️ @mozaik_knjiga_mk puno hvala na poslanom primjerku ❤️

 

Izvor: Book Dragon13

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.