RECENZIJA Lana Čorak, Gospodin i gospođa Book

Često sam slušala o pozitivnim reakcijama djece na serijal stripova Čovpas i baš sam se zainteresirala za čitanje istoga kada me dočekao u PR paketiću ?
Za one koji ne znaju, Dav Pilkey je jedan od najpoznatijih i nagrađivanih autora dječjih ilustriranih knjiga, a poznat je i po serijalu Kapetan Gaćeša. Čovpas u ovom nastavku završava u zatvoru, a kako će se ta situacija odvijati morati ćete otkriti sami. Ono što mogu reći je da mi se jako svidio humor. Očekivala sam da će biti puno humora, ali ovo je zaista preko svake mjere urnebesno! Humor je kvalitetan – zabavan i djeci i odraslima. Uz humor tu se provlači i jedna ozbiljna premisa i dubok odnos među likovima, odnosno možemo radnju razumjeti u slojevima. Mislim kako su stripovi idealan način kako potaknuti dijete na čitanje, jer čar koju stvaraju ilustracija i tekst u kombinaciji su nešto magično (isto kao što je bio slučaj sa djelima Jeffa Kinneya) i zadržavaju svu pozornost čitatelja. O Čovpasu sam uvijek čula samo najbolje, djeca su bila opčinjena, a sada razumijem i zašto. Rekla bih da je najprimjerenije za osnovnoškolsku dob, od 1.-4. razreda, kao neka prozvoljna literatura za vrijeme školskih praznika ili razonoda vikendom. Sljedeće, moram pohvaliti kvalitetu izrade – kvalitetan papir, ugodan, korice čvrste, neuništive, spremne za puno čitanja i primjereno malim ručicama.

 

Izvor: Gospodin i gospođa Book

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.