RECENZIJA Knjiški moljac

ŠAPICE I PAS KOJI JE TRČAO ZA SREĆOM je treća predivna dječja knjiga iz serijala Šapice koju je napisao Slavko Sobin, a ilustrirao Patricio Aguero.

Glavni lik ove priče je, kao i uvijek, dobrica mješanac – pas Mrš, koji je uz sve plemenite karakteristike koje ga krase i vrlo domišljat te uvijek spreman na zabavu. Mrš i njegova pseća družina vole se igrati skrivača, a Mrš je najbolji u toj igri. No ovog puta, dok se skrivao od Done koja ih je tražila, Mrš se našao na mjestu koje ga je odvelo na iznenađujuću avanturu.

Očaran “ninja” vještinama jedne mačke koju je ugledao tijekom igre skrivača, Mrš kreće, vođen znatiželjom, da ju prati zbog fascinacije time koliko je tako spretna…

Ova priča o dobrim odnosima između psa i mačke, mačke i papige je vrlo zanimljiva i poučna za djecu.

Primjerice; u situaciji s papigom Papi i mačkom Srećom, pas Mrš je pokazao pravo suosjećanje i istinsku mudrost te time dokazao da nitko na ovome svijetu ne vidi toplinu u drugima bolje od njega.

Kroz avanturu koju Mrš doživljava, djeca mogu naučiti važnost poštovanja i razumijevanja drugih bića, unatoč različitostima koje ih razdvajaju.

Ova knjiga je prepuna prekrasnih ilustracija koje su izvrsno prikazale svaku scenu i likove u priči. Autor je uspio stvoriti simpatične likove sa jedinstvenim osobina koje svakog od njih čine posebnima. Osim toga, priča je ispričana na način koji će djecu držati zainteresiranima i nasmijanima tijekom cijele knjige.

Dona govori na početku priče debeljuškastom psu Gici: „Nisi ti debela nego je tvoje srce toliko veliko da pored njega cijeli svijet izgleda malen.“

A to joj je rekla jer je znala da će Gici pomoći jedino motivacijom i lijepim riječima. Činjenica da su psi iz serijala priča Šapice naučili rješavati sve teškoće nježnošću i empatijom, a ne ruganjem i grubošću, je izvanredna poruka koju djeca mogu naučiti. To promiče osjećajnost i suosjećanje, što su ključne vrijednosti u društvu koje bismo svi trebali cijeniti.

Cijela serija Šapice izvrstan je primjer kvalitetnih dječjih priča koje promiču važne životne vrijednosti.

Ova knjiga će zasigurno postati omiljena dječja knjiga koju će djeca rado čitati iznova i iznova. Preporučujem ju svim roditeljima koji traže kvalitetnu knjigu za svoju djecu koja će djecu zabaviti i poučiti ih vrijednim životnim lekcijama.

„Malo bića danas slušaju jedni druge. A poslušati nekoga najljepša je stvar koju možeš napraviti.“

„Najbolje se uči u trenutcima kad ti djeluje da nemaš sreće. Onda upregneš svom snagom da nađeš rješenje.“

„Znaš kako ćeš se popeti do vrha? Kao i sve ostalo u životu – jednu po jednu granu.“

„Kako blesavo, ja sam trčao za Srećom, a pravu sreću sam ostavio iza sebe. Nije sreća ako se znaš popeti na stablo, sreća je imati tako dobre prijatelje da znaš da sa stabla možeš pasti, a oni će te uhvatiti.“

 

Izvor: Knjiški moljac

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.