RECENZIJA Knjiški moljac

Erotska romansa, akcija, pucnjava, mafija i sve moguće vruće “nijanse” igara u plahtama…

O knjizi/Moj dojam

“Aleksandr Sevastijan apsolutno je odan svome poslodavcu, mafijaškom šefu, sve dok ne dobije zapovijed da zaštiti njegovu davno izgubljenu kćer, bujnu i zamamnu crvenokosu djevojku koja mu ne izlazi iz glave i poput vatre teče njegovim venama.

Postdiplomantica Natalie Porter tek se oporavila od prvoga susreta s tajnovitim, zavodljivim Sibircem kad je on otme i odvede u Rusiju, u kojoj ona otkriva svijet neslućenog bogatstva i razuzdanih užitaka.

Ne bi li je spasio od neprijatelja, Aleksandr sakrije Natalie. Od raskošne palače u Rusiji do dekadentnih zabavišta ultrabogatih Parižana, ljubavnici ispituju vlastite granice kako bi otkrili mogu li se njihove najmračnije – i najnedopuštenije – maštarije doista ostvariti. U ovoj igri on određuje pravila …”

[Sinopsis preuzet sa stranice Mozaik knjiga]

Knjiga me oduševila, da, nije me niti sram niti strah reći da me oduševila jer – je! Ponekad, u predahu od svih ostalih knjiga raznih tematika i težina kojima uživam puniti svoj um, trebam i predah za uživanje. Dašak romanse. Miris bajke i pustolovine začinjen seksipilom… Mafiju koja će potpaliti vatricu… opake ubojice kojima će se osujetiti planovi… I opakog zaštitnika koji će pružiti utjehu… Nešto uz što ću se istinski odmoriti i što će me ponijeti u taj neki drugačiji svijet gdje je sve moguće, pa i voditi ljubav usred ratnog stanja. Svima nam treba nešto što će nas ponijeti na krilima mašte malo izvan ovog sve tmurnijeg i sve manjeg svijeta koji sve više podsjeća na kavez, a ne na dom…

"Kad je vjetar zaurlao, Sevastijan me privukao bliže i zaštitio svojim krupnim tijelom."

Natalie i Sevastijan… Njih dvoje zajedno… Uhhh, njih dvoje zajedno… I to u tom košmaru gdje spašavaju živu glavu… Hot! Hot! Hot!

"Prislonio je usnice na moju žilu kucavicu i koljena su me skoro izdala - Ti i ja smo neizbježni. 

- Neizbježni su asteroidi! Neizbježni su vulkani! Neizbježne su katastrofe! 

Odmaknuo se i pogledao me u oči - Kao i sve moćno!"

Sevastijan je moja opsesija, ali opsesija je i stanje njegova uma. Arogantan. Markantan. Ubojit. Agresivan i brz u stanju opasnosti… Smiren i spor u stanju ekstaze… On je, iako opako čudan u svoj svojoj čudnovatosti, uz to što je opasan, on je i beskrajno odan, poput sibirskog vuka – kad jednom nađe partnericu, ostaje s njom do kraja života… Iz svakog njegovog pokreta i pogleda izviruje sirova dominacija… Sevastijan je poput kompliciranog sata čiji je jedan djelić, duboko u srcu mehanizma, slomljen. Nosi ožiljke i na licu i u nutrini…

"Kao da njegov um govori Discipliniraj je, a njegovo srce Poljubi je. Moj um je urlao Opiri se, ali srce... Predaj se." 

Moja istinska preporuka svima koji uživaju u akcijskim i erotskim ljubićima. Mene je Sevastijan baš zbog te svoje slomljenosti i zaštitničke posesivnosti – potputno osvojio!

Ona je njegova opsesija. On je njezino otkriće. A vi se spremite na stotinu nijansi erotike između stranica ove knjige…

"Bio je poput knjige na jeziku kojim ne govorim. Fascinantan." 

Upozorenje: ova knjiga je baš prepuna erotkie; opijajuća glazba, orgije, stenjanje, uzdasi, pucketanje kože, zveckanje lanaca, fijukanje bičeva, dominacija, prepuštanje, ekstaza…

"Moć ima razne oblike, zar ne?" 

Citati

"Poremetio je sve što sam znala: mislila sam da se užitak kreće od nula do deset, a onda se pojavio on i zavodljivo mi šapnuo u uho; Nisi znala? Nema gornje granice."
"Uzdahnula si kao da me voliš - pogledao me u oči. - Sve bih učinio za još jedan takav uzdah." 
"Ako ti budem prvi, bit ću ti i jedini i ubit ću svakoga tko dodirne moje vlasništvo."
"Bio je... božanstvo, kože obojene vatrom."
"Gledao me savršeno smireno - Jedno ti mora biti jasno, Natalie. Svaku prijetnju tvojoj sigurnosti uklonit ću bez milosti."
"Svezana i bespomoćna pred njim... Zašto to zvuči tako primamljivo?"
"Poljupcem mi je izbrisao um, ali i uvjerio me da je sve kako treba - čak i u trenutku kad se sve što sam dosad poznavala raspršilo poput magle.

Nikad ne zaboravi... kome pripadaš."

O autorici

Kresley Cole jedna je od najpopularnijih suvremenih autorica ljubavnih romana. Njezina hit trilogija Ako se usuditeAko prevarite i Ako poželite zarobila je srca brojnih čitateljica, kao i roman Kapetan svih užitaka; svi naslovi u izdanju Mozaika knjiga.

Preporuka svima koji uživaju u erotskoj literaturi koja pomalo podsjeća na mix James Bonda i Nijanse sive…

 

Izvor: Knjiški moljac

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.