RECENZIJA Knjiški moljac

Kriminalistički roman Izgubljene djevojčice svjetska je uspješnica i treći slučaj inspektorice Kim Stone.O knjizi


Dvije su djevojčice otete. Samo će jedna biti vraćena. Roditelji koji ponude veći iznos dobit će svoju kćer natrag, ali drugi neće. Nemojte se zavaravati – jedno će dijete umrijeti. Kad njihove devetogodišnje kćeri budu otete i dvije se obitelji nađu usred noćne more, detektivka inspektorica Kim Stone započinje istragu. No sat već otkucava. Dok su obitelji suprotstavljene jedna drugoj, jer svaka pokušava vratiti svoje dijete, Kim strahuje da bi ovi okrutni zločinci mogli biti najopasniji s kojima je ikad imala posla…

[Sinopsis preuzet sa stranice Mozaik knjiga]

Kako smo knjigu odmah po završetku čitanja darovali, a od tada je prošlo mnogo vremena, papir s bilješkama i prepisanim citatima sam negdje zametnuo i ne mogu ga naći, pa ću, eto, pokušati po sjećanju opisati dojmove (i nažalost, bez citata).

Iako je tema ozbiljna i sama po sebi fokus priče, moram priznati da je meni osobno bilo interesantno promatrati ovu knjigu pod okularom psihologije. Obiteljski odnosi koji se urušavaju kao kula od karata… Prijatelji koji se pretvaraju u rivale… Sjećam se da u početku odmah dobivamo na pladnju karakterne crte počinitelja i možemo naslutiti na što su sve spremni.

Priča je napeta, dinamična. Uvukla me u radnju i držala me u konstantnoj napetosti sve do samog kraja. Usporedio bih je sa vlakom smrti. Adrenalinska vožnja sve do posljednje stranice.

Kraj je nepredvidljiv. A ovakav tip u meni stvori zazubice za još i još i još takvih romana.


O autorici


Svojim prvim romanom prevedenim na hrvatski jezik nazvanim Nijemi vrisak, Angela Marsons odmah je među našim čitateljima stekla brojne poklonike, a njezina istražiteljica Kim Stone postala kultnim književnim likom. Nakon drugog romana, objavljenog na hrvatskom jeziku, Izopačene igre, pojavljuje se i treći Izgubljene djevojčice koji donosi nove, podjednako napete i zanimljive avanture sada već omiljene istražiteljice Kim Stone.


Preporuka ljubiteljima knjiških adrenalinskih vožnji u duhu krimića, trilera i psiholoških previranja.

 

Izvor: Knjiški moljac

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.