RECENZIJA Knjiški moljac

Jeste li: opterećeni tugom, ljutnjom ili strahom, ovisni o nekoj supstanciji ili ponašanju, jeste li primijetili da imate problem s fokusiranjem, čitanjem ili pamćenjem, jeste li doživjeli traumu koja vam stvara mentalnu maglu u sadašnjosti, jeste li osjetili emocionalno stanje koje nagoviješta fizičke bolesti?

Ako je odgovor na ova pitanja pozitivan, ova knjiga je za vas…

.

O knjizi

Knjiga Iscijelite svoj um vodi vas kroz brojne kompleksne životne situacije i nudi odgovore koje je moguće odmah primijeniti u praksi.
Međunarodno priznata stručnjakinja za medicinsku intuiciju dr. Mona Lisa Schulz i Louise L. Hay, kraljica priručnika o samopomoći koja stoji iza brojnih uspješnica, autorice su nove inspirativne knjige Iscijelite svoj um: Zdrav i sretan život uz pomoć medicine, afirmacija i intuicije.

Mnogi od nas bore se s idejom sreće, smirenosti i usredotočenosti u svijetu koji svakim danom postaje sve kompleksniji.

Kako sačuvati zdrav razum, održati raspoloženje stabilnim i pamćenje nenarušenim kad je naš mozak bombardiran informacijama i utjecajima sa svih strana?

Ova knjiga jedinstveni je izvor podrške koji kombinira najmoderniju znanost sa suosjećanjem i mudrošću.

U protekla tri desetljeća mnogo se pisalo o medicini um – tijelo. Ljudi neprestano govore o tome kako njihov um utječe na njihovo tijelo. Znanstvenici, psiholozi i duhovni učitelji već stoljećima pokušavaju otkriti zašto emocionalno patimo. Činjenica je mnogo. Citata je mnogo. Znamo da sjeta, tuga, krize i traume postaju dio ustroja mozga i tijela. Medicina je danas morala prihvatiti ideju da naše emocionalno stanje može pogoršati ili poboljšati svaku bolest. Naše misli, kao i naši osjećaji utječu na nas, dobro ili loše.

U ovoj knjizi govori se o povezanosti raspoloženja i određenih bolesti. Točnije, kako određena raspoloženja potiču određene bolesti.
U svakom poglavlju ove knjige dobit ćete „virtualno iskustvo iscjeljenja“ kroz studije slučaja u klinici Sve je dobro, gdje dr. Mona Lisa koristi medicinsku intuiciju za utvrđivanje problema u širokom rasponu prototipskih povijesti bolesti, nakon čega ona i Louise nude rješenja i afirmacije koje će pomoći pri vraćanju blagostanja.

Dakle, sad znate da će vam tijelo zdravstvenim simptomima reći kad su vaša područja obitelji, odnosa, novca i rada u odličnom stanju. Ili će vam tijelo zdravstvenim problemima intuitivno dati do znanja da stanje u tim životnim područjima nije sjajno.

Neovisno o tome jeste li suočeni s depresijom, panikom, ćudljivošću, ovisnošću, poteškoćama u učenju, problemom s pamćenjem, zdravstvenim problemom koji vam je promijenio život ili čak s rakom, ekstreman stres krize oslobađa kemikalije koje mijenjaju vaš mozak. Opijati, kortizol i norepinefrin mijenjaju svojstva emocionalnih, intuitivnih i mističnih područja vašeg mozga te vaš doživljaj stvarnosti.

U ovom priručniku, pod “Dodatak A”, sve vam je detaljno objašnjeno, a imate i cijelu tabelu bolesti koje uzrokuju određene emocije, kao i afirmacije kojima možete suzbiti te poteškoće. Medicinska intuicija za utvrđivanje problema u širokom rasponu prototipskih bolesti vješto je izgrađena u tablicu koja se proteže na nekoliko stranica i sumira suštinu cijele knjige.

Ovo je jedan zanimljiv vodič koji nam daje jednu novu razinu razumjevanja o tome kako um utječe na naše zdravlje, a ujedno nas poučava kako iscijeliti um, a samim time i tijelo.

.

O autoricama

Dr. Mona Lisa Schulz među malobrojnim je ljudima koji su sposobni prelaziti granice intuicije, znanosti, medicine i misticizma. Kao međunarodno poznata stručnjakinja za medicinsku intuiciju te medicinu uma i tijela potpisala je knjige koje su objavljene na dvadeset i sedam jezika. Dr. Schulz intuitivno određuje kako je specifične probleme u našem tijelu moguće ukloniti rješavanjem svih emocionalnih, odnosnih, okolišnih, vokacijskih i duhovnih pitanja u našemu životu. Zahvaljujući liječničkoj diplomi, psihijatrijskoj licenciji i doktoratu znanosti, kao stručnjakinja za intuiciju gostovala je u The Oprah Winfrey Showu, emisiji CBS This Morning i na Dr. Oz radiju, a više od deset godina vodi i vlastitu emisiju. Više od trideset godina radi kao medicinska intuitivka i neuropsihijatrica.

Louise Hay, autorica međunarodne uspješnice Kako iscijeliti duh i tijelo, bila je metafizička predavačica i učiteljica s više od 50 milijuna prodanih knjiga diljem svijeta. Preminula je 2017. godine. Više od trideset godina ljudima u svijetu pomagala je otkriti te primijeniti puni potencijal njihovih stvaralačkih moći za osobni razvoj i samoiscjeljenje. Gostovala je u The Oprah Winfrey Showu te u mnogim drugim televizijskim i radijskim emisijama u Sjedinjenim Američkim Državama i u inozemstvu.

Zanimljivosti iz knjige

.

“Raspoloženje je dio intuitivnog sustava usmjeravanja tijela, koji nam daje do znanja da se nešto mora promijeniti.”

.

“Znate li kako u teretani izvodite ponavljanja s utezima? Ja sam odlučila izvoditi ponavljanja afirmacija.”

.

“Stoljećima smo govorili o mreži zvanoj sustav čakri. U kontekstu medicinske intuicije postoje emocionalna središta. Svako središte, kako god ga nazvali, odgovara određenom području vaše fizičke anatomije. Za svako središte vezana je životna situacija ili emocija koja utječe na određeno područje tijela.”

.

Preporučujemo svima koji su se pronašli u uvodnom dijelu.

 

Izvor: Knjiški moljac

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.