RECENZIJA Knjiški moljac

Duboko zakopane tajne isplivat će na površinu tijekom uznemirujućeg okupljanja obitelji. Nikome neću reći novi je psihološki triler iz pera popularne spisateljice Catherine McKenzie.

Što se dogodilo Amandi Holmes?

Prije dvadeset godina u kampu koji vodi obitelj MacAllister pronađena je zatučena u čamcu. Nitko nikad nije odgovarao za taj zločin.

Sada, nakon iznenadne smrti oba roditelja, djeca MacAllistera vraćaju se u kamp na čitanje oporuke. Ujedno moraju odlučiti što učiniti s privlačnim građevinskim zemljištem na kojemu se kamp nalazi. Ryanu treba novac pa se zalaže za prodaju. Margaux još nije odlučila. Mary bi najradije da sve ostane kako jest. Blizanke Kate i Liddie imaju suprotstavljene stavove. A Sean Booth, domar u kampu, samo se nada da će na koncu još uvijek imati dom.

Ipak, situacija je malo složenija. Nije dovoljno samo glasati za prodaju ili protiv nje. Oporukom je određeno da, sve dok ne otkriju tko je napao Amandu, ne mogu dobiti nasljedstvo. Svatko od njih mogući je krivac.

Svatko u rukama drži djelić slagalice. Hoće li se ujediniti u otkrivanju istine ili će njihove tajne napokon razoriti ovu obitelj?


Ništa specijalno novo, ništa što te ostavlja bez daha da moraš na respirator, ali sasvim zadovoljavajući triler koji ispunjava očekivanja. Kako ga opisati? Atmosferičan, klaustrofobičan, intenzivan, ovijen misterijom i inteligentno osmišljen.


Karakterizacija likova nije plitka, radnja drži napetost…. Sve je međusobno dobro isplepeteno tako da ima smisla. Svaka čast autorici. Sve glavne točke dobrog trilera su ispunjene. Naslovnica je neodoljiva i ono što je bitno, dobro prezentira radnju romana. Na vama je samo da uživate.


O autorici


Catherine McKenzie diplomirala je na Sveučilištu McGill i bavi se pravom u svom rodnom gradu Montrealu. U slobodno vrijeme rado skija i trči. Prvih osam njezinih romana prevedeno je na brojne jezike. Najnoviji, The GoodLiar, odmah je skočio na popis bestselera dnevnika Globe and Mail Toronto Star, postao je knjiga mjeseca travnja na stranici Goodreads (u kategoriji Suspense & Thrillers) i dobio sjajne kritike u časopisu Publisher’s Weekly. Catherine redovito piše za internetsku stranicu Writer Unboxed.


Citati


“Gledala je sve starije i starije listove, kao da naopako čita knjigu vlastita života. Gledala je kako protekle godine nestaju jedna za drugom, kao kad na filmu otpadaju listovi kalendara, samo ovaj put unatraške. Unatraške kroz njezin život. Sve do 1998. Njezin ih je otac špijunirao. Sve redom. Dvadeset godina.”


“Nitko nije znao gdje je sad Liddie. Voljela je taj osjećaj, tu slobodu. Dok je bila mala, jedno od najmlađe djece u glasnoj obitelju, mrzila je što je nevidljiva. No kako je odrastala, shvatila je kakvu moć to krije i počela je njegovati. Kad si nevidljiv svašta zanimljivo čuješ. A i vidiš. Katkad ti ljudi čak i sami kažu neobične stvari, sigurni da si posve nevažan i ionako ništa ne možeš učiniti.”


Preporuka ljubiteljima psiholoških trilera.

 

Izvor: Knjiški moljac

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.