RECENZIJA Knjigoljupke

Namjerno sam odabrala upravo ovu knjigu kao svoju prvu recenziju za mjesec rujan.
Ovo je prvi dio mega popularnog serijala u kojem upoznajemo Charlieja i Nicka.
Pisan u obliku stripa, ovaj roman donosi jednu divnu ljubavnu priču, odnosno sam njezin početak.
E, sad, po čemu je ova ljubavna priča toliko drugačija i privlači puno više pažnje od bilo koje priče toga tipa (tinejđerska dramatika)?
Umjesto odnosa dečko – cura, ovdje imamo nešto ‘malo’ drugačije! Imamo odnos dečko – dečko, što je po raznim pričama na koje nailazim, još uvijek tema koja nailazi na dosta problematike. Mi kao društvo (sada govorim o svojoj okolini i mislim na Hrvatsku) još smo očigledno po tom pitanju jaaaako konzervativni i nepopustljivi. Bilo kakva različitost koja odskače od uobičajenoga, nije dobra i prihvatljiva. No, da ja ne skrenem potpuno s teme, u moru tazličitosti na koje ovdje nailazimo, mene je najviše dotaknula ta lijepa, čista, mladenačka zaljubljenost i vrijednosti koje ta dva mladića pokazuju.

Iako Charlie nekako ima ulogu najsjajnije zvijezde, meni se jako dopao Nick i njegov odnos prema Charlieju. Odličan prikaz đačkog doba, školskih dana i početak odrastanja i sazrijevanja.
Sad me jako zanima u kojem će smjeru priča ići dalje i što će se sve dalje događati.. Jedva čekam nastavke!

 

Izvor: Knjigoljupke

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.