RECENZIJA Karla Rebić, Knjige su u modi

U svojim mlađim danima, markiz od Bournea na temelju kockarske podvale ostao je bez svega što je imao. To ga je dovelo do izopćenosti iz društva. Usprkos svim financijskim gubicima koje je proživio, uspio je izgraditi svoj život te bogatstvo. Sada uspješno vodi najpoznatiju londonsku kockarnicu “Pali anđeo”, a jedan od glavnih životnih ciljeva mu je osvetiti se onima koji su ga doveli do propasti.

Kako bi ostvario svoje planove, sklapa brak s Penelope Marburry, dvadesetosmogodišnjom usidjelicom, u čijem se bračnom mirazu nalazi njegov obiteljski posjed Falconwell. O njenoj udaji ovisi budućnost mlađih sestara, a budući da iza sebe ima raskinute zaruke, nema baš previše izbora. U njenom sjećanju Michael je ostao dobar i drag prijatelj iz djetinjstva, prvi kojeg je ikada imala. No, otad je prošlo mnogo vremena, a on se itekako promijenio.

Penelope želi pravu ljubav, a Michael je uporno odmiče od sebe. Kako li će izgledati njihov zajednički život? Hoće li se ljubav ispriječiti na njegovom putu do osvete?

Što li će Michael odabrati? Prošlost ili sadašnjost? Osvetu ili ljubav?

nevaljalac

“Osmica karo uništila ga je”. – Sarah MacLean, Nevaljalac ostaje nevaljalac

Prva knjiga iz serijala “Pravila lopova”, autorice Sarah MacLean donosi nam zabavnu ljubavnu priču o najboljim prijateljima iz djetinjstva, čiji su se putevi spletom životnih okolnosti razdvojili. Nakon nekoliko godina oni se ponovno  susreću te sklapaju brak koji je samo “poslovni dogovor”, sredstvo za postizanje cilja. Priča je to o izdaji, želji za osvetom te iscjeljujućoj moći ljubavi. Ova knjiga ima sve elemente koje volim u povijesnim ljubićima; junak s mračnom prošlošću, nepokolebljiva i jaka heroina te romansa koja se nije razvila prebrzo, a ni presporo…jednostavno taman kako treba. Šaljivo je to napisan povijesni ljubavni roman prepun zabavnih, smiješnih situacija. Ispunjen zajedljivim humorom te nepodopštinama, oduševit će sve ljubitelje laganog, opuštajućeg štiva za razbibrigu. Nema sumnje da je ovo prava pravcata poslastica za sve romantičare.

nevaljalac1

“Bježi!” Riječ je odjekivala kroz nju kao da ju je netko izvikivao kroz noć, ali Penelopini udovi nisu bili sposobni slijediti zapovijed. Umjesto toga čučnula je, sakrila se u grmlje i očajnički se nadala da je muškarac neće vidjeti. Kada je čula njegove korake u snijegu, počela se šuljati uz živicu prema jezeru, spremna brzo pobjeći što dalje od njega, ali je onda stala na rub svojega plašta, izgubila ravnotežu i pala ravno u grm božikovine.

 

Izvor: Knjige su u modi

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.