RECENZIJA Karla Rebić, Knjige su u modi

“…da te podsjeti na sebe, obavijesti da ništa nikada i nikamo ne odlazi i da sve ostaje s nama i u nama.”

nistaa

U svojoj zbirci autobiografskih priča “Ništa nikada nikamo ne odlazi” , rusko-hrvatska književnica  Natalija Vorobjova Hržić, uz to poznata filmska glumica Sovjetskog Saveza te prevoditeljica i konzultantica za ruski jezik, progovara o nepredvidivosti života, kušnjama te slučajnostima koje su utjecale na njezine životne odabire i budućnost, ali i o tome kako nas upravo sva ta iskustva ( pozitivna i negativna ) ujedno oblikuju kao osobe.

“Sjene, sjene…kako su guste te sjene prošlosti. Nečujno prilaze, šutke okružuju, osuđujuće gledaju i već te obilaze kao u nijemom, fluidnom kolu čiji se obrisi neprekidno mijenjaju, tren približavajući se, tren udaljavajući – sjene, šutljivi svjedoci prošlosti.”

Na vrlo profinjen te elegantan način pripovijeda o svome djetinjstvu, mladosti te odrastanju, prijateljstvima, ljubavnicima, školovanju i karijeri. Ovom knjigom želi nam poručiti da prihvatimo svaki dio sebe i svaku pogrešku jer su usponi i padovi neizostavan dio svakodnevnog života.

20200511_123609

“Kako smo različiti svi mi koji živimo na ovom planetu! Svatko od nas drukčije doživljava svijet koji nas okružuje, različito vidimo sve, do najsitnijih detalja. Svatko ima vlastitu unutrašnju optiku koja nam se čini jedinom ispravnom, jedinom objektivnom.”

Bez osude i kritiziranja, pažljivo priča o različitosti karaktera, osobnosti te mišljenja ljudi s kojima se susrela kroz život. U svom životu se vodi iskrenošću, emocijama te razumom. Svaka stranica zbirke odiše sjećanjima te uspomenama. Ukoliko volite čitati ovakvo štivo, svakako Vam ga i preporučujem.

nista nik

“U hipnotičkom transu prošlost vidimo, kao na velikom platnu: kadar za kadrom, prolaze životi onih s kojima si bio i s kojima ćeš biti zauvijek povezan. Taj film je naš zajednički život.”

“Ništa nikada nikamo ne odlazi” je druga zbirka priča koju je autorica objavila u izdanju Mozaika knjiga, a za svoje romane i zbirke pjesama dobila je brojna priznanja u Hrvatskoj i Rusiji.

 

Izvor: Knjige su u modi

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.