RECENZIJA Karla Rebić, Knjige su u modi

…”netko ju je slijedio. Garrett je mogla osjetiti njegov pogled na leđima. Ježila se od toga…”

…jedne večeri pojavio se tajanstven te naočit znanac i obranio je od muškaraca koji su je napali…

Snažan, hrabar te samopouzdan, Ethan Ransom, jedan od detektiva iz Scotland Yarda, spašava naizgled krhku te suzdržanu, ali marljivu te odgovornu liječnicu iz ruku uličnih nasilnika…

Garrett Gibson jedina je liječnica u Engleskoj; svojeglava i neovisna, koja živi život po svojim pravilima, ne obazirući se na tuđe mišljenje. Žena je to neuobičajenog karaktera te imena, pametnog te hladnog uma, koja  baš i nema običaj otvarati dušu nekom poznaniku kojeg ne poznaje toliko dobro…

No, Ransom je izuzetak…o kojem kruže raznorazne glasine.

…priča se da je hladnokrvni ubojica…

No, je li to prava istina?

Uljudan je to i uglađen mladi muškarac, ispod čije se krinke džentlmena možda skriva vrlo surov čovjek…

…”nitko ne zna na čijoj je on strani…no jedno je sigurno, ne bi se trebala ni u što upuštati s njim – rekla je Helen i zabrinuto odmahnula glavom. – Kako moj muž kaže…Bog je dobar i čuva nas…ali ne pleši u malom čamcu.”

Ona nije jedna od žena koje maštaju o braku i djeci, ne, ona je žena od karijere…

…ona živi kao muškarac…

“Znaš li zašto sam ti poklonio ljubičice? Jer su ujedno nježne i snažne. Male su, ali toliko snažne da uspiju narasti čak i u pukotinama pločnika. Rastu i na mjestima gdje nema mnogo sunčeva svjetla, u sjeni zidova i u polumračnim prolazima između kuća…”

Hoće li moći držati distancu jedno od drugoga kako su se i dogovorili na početku?

…uza sve to sprema se i zavjera…

Tko je zapravo Ethan Ransom i što skriva?

Ocjena 3.5/5

Naslov izvornika: Hello Stranger

Prijevod: Silvija Čolić

“Kao stranci” su topla, slatka te romantična priča s dozom akcije te neovisnim, tvrdoglavim i svojeglavim, odvažnim ženskim i muškim likovima koji se ne boje osude društva, likovima koji nisu pretjerano zainteresirani za pravila visokog društva. Moram priznati da sam očekivala više preokreta u radnji, samo kako bi se pridodalo malo više napetosti te iščekivanju, zbog čega mi je cijela priča djelovala pomalo dosadnjikavo. Gledajući u cjelini, meni je ovo bilo lagano štivo ispunjeno pronicljivim, oštroumnim, tihim te sposobnim likovima koji se znaju izboriti za sebe i svoje ciljeve, ali mi je falila ta doza napetosti i iščekivanja, nepredvidljivosti u radnji.

 

Izvor: Knjige su u modi

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.