RECENZIJA Jasna Andrišić, Knjižničarka preporučuje

Glavni lik ove knjige je 84-godišnji Maurice. Živi sam, bogat je, prije 2 godine umrla mu je supruga, a sin jedinac živi u Americi, što je jako daleko od Irske, gdje se radnja događa. Maurice je došao u hotel gdje je odlučio prenoćiti, no prije toga nazdravit će viskijem najznačajnijim osobama u svom životu. Bilo ih je petoro i dok teče njegova priča o svakome od njih, mi saznajemo kakav je neobičan i bogat život imao.
Maurice je zatvoren čovjek, teško pokazuje osjećaje i danas bi dao sve na svijetu da može ispraviti neke stvari iz prošlosti.
“Izlazim ispod nadstrešnice. Zatvaram oči i podižem glavu u njegovu riku. Kisnem do kože i osjećaj je jebeno čaroban, kiša ispire moje brige i sumnje. Trese me kao udar električne struje i ja plešem. Ne lažem, moja stopala udaraju po kiši kao da sam u plesnom zboru. Ovdje nema nikoga tko bi vidio kako pravim budalu od sebe dok visoko podižem koljena i izbacujem noge. Naravno, netko možda gleda s prozora, ali ne razmišljam o njima dok pokušavam udariti petom u petu, ali se ne odbacujem od tla nimalo više od stare krave u mom polju. Ali u glavi sam to učinio, spretno kao Gene Kelly. Vrtim se i vrtim. Puštam da svaka kap prodre u mene. Duboko unutra, da mi smoči kosti… “
A kraj… Kraj je baš takav kakav i treba biti.
Ne dajem često peticu kad ocjenjujem knjigu, no ovoj sam je dala bez imalo razmišljanja.
Duboko me dirnula, rastužila, ali i potakla da razmislim i o svom životu.

 

Izvor: Knjižničarka preporučuje

KNJIGA TJEDNA!

Pogledaj ponudu

KNJIGA TJEDNA!

Savršen vrt

Priručnik SAVRŠEN VRT pokazat će vam da prekrasan vrt koji se lako održava ne mora biti nedostižan san.

99 kn

296 kn