RECENZIJA Jasna Andrišić, Knjižničarka preporučuje

Ovu knjigu imam još od prošle godine i stalno sam ju gledala s dozom straha. Nisam se usuđivala uzeti je u ruke, jer sam mislila da je prekomplicirana i da ja tu neću moći ništa razumjeti.
Kako krivo!
Jučer sam ju napokon otvorila i počela čitati.
Radi se o drevnoj kineskoj knjizi proricanja staroj tisućama godina. To je knjiga kojom su se služili svi kineski carevi kako bi najbolje vodili svoje državničke poslove.
No, stvar je zapravo prilično jednostavna. Treba imati 3 novčića, papir, olovku i pročitati prvih nekoliko strana knjige koje objašnjavaju kako se njome služiti.
Svaki put kad trebamo neki savjet ili odgovor na neko pitanje koje nas muči, možemo se obratiti ovoj knjizi. Od linija koje iscrtamo dobit ćemo brojeve i heksagram, a pomoću njega i njegovo značenje.
Moj prvi odgovor je Mir.
“Promatrajte sebe kao mlado stablo. Zemlja oko vas je plodna. Sunca, vode i vjetra ima u izobilju. Ako ste fokusirani na rast prema svjetlu, jasnoći i čistoći, možete doseći velike visine. Ako se zapetljate u negativne emocije, u ovome nećete moći uživati. Ostanite uravnoteženi, neiskvareni, ispravni, i sreća će uslijediti. “
Ovo je samo jedan dio mog odgovora, no mislim da je i to dovoljno da vam pokažem način na koji ova knjiga djeluje.
Ja sam sasvim sigurna da ću se i dalje služiti ovom dragocjenom knjigom, jer nam život stalno donosi neka pitanja, a odgovore često nije jednostavno pronaći.
I Ching, Knjigo promjena, više te ne gledam sa strahom, nego samo s poštovanjem!
Prevela Marija Gabrijela Topić.

 

Izvor: Knjižničarka preporučuje

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.