RECENZIJA Jasna Andrišić, Knjižničarka preporučuje

Čim sam vidjela naslovnicu ove slikovnice, znala sam da će biti nešto posebno.
Svakom, ama baš svakom stranicom, slikovnica me sve više opčinjavala ilustracijama, ali i tekstom.
Radi se o tome da su opisane različite mame iz životinjskog svijeta i način na koji se brinu za svoje mladunce. Tako saznajemo kako to radi jelen, kukavica, labud, kunić, riba klaun, carski pingvin, vuk, pauk, morski konjic, velika bijela psina, medvjed, lisica, klokan, morska kornjača, miš, vodenkonj, slon, mačka, pas i na kraju – čovjek, naravno.
Stvarno su načini na koji se brinu za svoje mladunce neobični, za neke sam i po prvi put čula.
Dok sam listala stranice ove slikovnice, doslovno sam se naježila. Toliko mi je bila prekrasna da sam htjela još i još.
Na kraju slikovnice je Enciklopedijski dodatak u kome su navedene sve životinje (i čovjek) te osnovni podaci koliko traje trudnoća, koliko se mladih okoti ili izleže, čime se hrani i koja je posebnost za svaku vrstu.
Ilustracije za svaku životinju su velike, neke idu i preko dvije stranice i toliko su lijepe da je meni svaki put došlo da ih pomazim. (Osim miša, naravno, uh ).
Ova slikovnica je predivan poklon djetetu koje voli životinje. Idealna bi bila i za čitanje u vrtiću ili u knjižnicama kad se organiziraju čitanja djeci.
Jeste li znali npr. da par labudova ostaje zajedno do kraja života? Ili da mladi pauci pojedu svoju majku ili ženku koja ih čuva?
Od sveg srca preporučujem ovu slikovnicu svima onima koji još uvijek misle da knjige mogu učiniti svijet boljim mjestom i da treba krenuti prvo od čitanja slikovnica djeci.
Trebamo barem pokušati.

 

Izvor: Knjižničarka preporučuje

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.