RECENZIJA Irina Vujnović, Čarobni svijet bajki

Hana je prvašica ali i velika spavalica. Danas je drugi dan škole i Hana nikako ne smije zakasniti. Zato ju budi nekoliko budilica ali i telefonski poziv majke. Naime, njena majka je odgojiteljica koja je već u šest ujutro morala biti na poslu. A tata joj radi u Irskoj. Zato je Hana jutros sama i sama se mora spremiti za školu. Ali to nije tako jednostavno. Dok su Hanine budilice radile upravo ono čemu budilice služe – neumoljivo zvonile, Hanin mačak Božo bio je jako uznemiren. I tako, dok se Hana što prije pokušavala spremiti, usput pričajući na telefon s mamom i tražeći svoju školsku torbu, Božo je jurio za njom.

Kada je konačno pronašla svoju školsku torbu ispod brda odjeće koju je jučer izvukla iz svojega ormara birajući u čemu će ići prvi dan u školu i otvorila je, Božo je hitro uskočio u nju.

I što sada? Hana je Božu pokušavala izvući iz torbe, ali on se nije dao. I tako je umjesto knjiga u školskoj torbi u školu krenuo Božo, a knjige je Hana ponijela u platnenoj torbi za tjelesni…

I Janko je prvašić. Njegovi mama i tata su stjuardesa i pilot na putu za Dubai. Ali tu je njegova baka Ružica, umirovljena učiteljica, i djed Slavko koji su ga dočekali s doručkom. Janko je jako uzbuđen zbog odlaska u školu. Osjeća i strah i mučninu. Ali sve je to normalno. Njegova baka, koja zna sve o školi, rekla mu je „Prvi dani su najteži, ali i najbolji. Svi se pomalo boje i svi se pomalo prave važnima i hrabrima. Zato je tu učiteljica da sve dovede u red i da svima bude lijepo u razredu.“

Janka u školu prati djed Slavko. Njega ne mora držati za ruku i smije sam nositi školsku torbu. Djed ga definitivno neće grliti i začešljavati mu kosu…

I tako su i Hana i Janko, svaki sa svojom pričom stigli u školu. I to u isti 1. a razred kod učiteljice Ljerke.

Što se potom dogodilo, kako je Božo izašao iz školske torbe, što u priči rade lisica i ptica te kako su Hana i Janko postali prijatelji ostavljam da pročitate sami.

Ova simpatična priča, lijepo je štivo koje nas podsjeća da prijateljstvo možemo pronaći u najneočekivanijim situacijama. Hana i Janko, iako potpuno različitih životnih priča ujedinili su se u jednoj pustolovini i ono najvažnije postali prijatelji. I iako je polazak u prvi razred pomalo zastrašujuć on je definitivno i mjesto gdje ćemo započeti nova prijateljstva i neke nove pustolovine.

 P.S. Knjiga je pisana velikim, vrlo čitljivim slovima kako bi ju mogli čitati i oni koji se u samostalne čitalačke pustolovine tek upuštaju, a prate ju i divne zabavne ilustracije kako bi čitanje bilo još zanimljivije. Moje preporuke!

 

Izvor: Čarobni svijet bajki

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.