RECENZIJA Irina Vujnović, Čarobni svijet bajki

Bio jednom jedan lav, raščupani lav koji je živio u Parizu. Bio je to zgodan lav za kojim su uzdisale brojne lavice, a on ih baš i nije primjećivao. Najviše se volio diviti sam sebi i svojoj grivi..

A jeste li ikad vidjeli lava

Što pravi se važan čak i kad spava,

alˈ kad se probudi, tad bježite, ljudi?

 Sve dok jednoga dana u grad nije stigla divna crna pantera u koju se lav odmah zaljubio. No crna pantera bila je fina, uglađena dama kojoj se nikako nije dopala lavlja raščupana griva. I tu se naš lav našao u veeelikom problemu. Jer on se žarko želio svidjeti panteri i odlučio je pod hitno promijeniti frizuru.

A lav je samo u čudu stao,

Rep mu kuštrav na zemlju pao,

Nije znao kamo poći,

Kako će opet toj crnki na oči?

 U tome mu je naravno pomogao jedan frizer „ovaj odmah miješa tri šampona, od banane, breskve i s mirisom bombona“ koji je uspio ukrotiti lavlju grivu i napraviti mu frizuru. Uredne frizure s cvijećem u ruci lavlje ponovo okušao sreću kod elegantne pantere i ovoga puta ona mu se nasmiješila. Panteri se jako dopao uredni lav da se na kraju za njega čak i udala.

Došli smo gotovo do zadnjeg slova

pa čujte kako priča završava ova:

Jučer je bio svadbeni pir,

njoj kuma zebra, kum njemu tapir.

Slavlje je trajalo tri dana i noći,

od zvukova džungle nitko nije sklopio oči.

Ova slikovnica nasmijala me i oraspoložila svojom vedrinom i općenito nekim pozitivnim tonom kojem odiše. Stihovi u rimi i humor obogaćeni su prekrasnim ilustracijama koje su dodatno obogatile ovu priču o ljubavi. Baš mi je nekako nedostajalo ovako pozitivnih, ljubavnih slikovnica poput ove. Čitajući slikovnicu vaši mališani otkriti će i neke zanimljive informacije o Parizu i umjetnosti te životinjskom svijetu. Sve u svemu, lijepa slikovnica koju vam  od srca preporučam.

 

Izvor: Čarobni svijet bajki

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.