RECENZIJA Dijana Mandić, Knjige koje oduzimaju dah

Za Juliu su već i sve ptičice saznale. Jedna je od omiljenih autorica, kako kod nas, tako i u svijetu. Njene knjige su jedne od najčitanijih, ali i najprodavanijih. Julia je, jednostavno rečeno, kraljica ljubavnih romana.
S obzirom da je i na mojoj listi omiljenih autorica, uopće nije bilo dileme, s čitanjem se krenulo odmah čim sam ju dobila.

Olivia Bevelstoke je jedna prekrasna i znatiželjna mlada dama. Kad sazna mračnu tajnu o svom novom susjedu, odluči ga špijunirati. Naravno, nije saznala ništa konkretno, osim činjenice da je on pomalo čudan tip.
Sir Harry Valentine ima, ponekad, dosadan prevoditeljski posao u Ministarstvu rata. Njegov novi zadatak sad je njegova susjeda. Kako bi se Olivia mogla udati za ruskog princa, a ruski princ je potencijalna prijetnja za Englesku, Harry ih mora špijunirati.
Uz mnoge zavrzlame, Harry lagano pada na Olivijin šarm, a bome ni Olivia ne ostaje ravnodušna prema Harryju.

“A on je znao. I shvatio je da to zna otkako zna i nju. Zaiskrilo je već u onom prvom susretu, ali to nije imalo značaja. Jer tada je nije poznavao, tada mu se čak nije ni sviđala.
Ali sada… Sada je bilo drukčije. Nije želio samo njezinu ljepotu, i oble grudi, i okus njezine kože. Želio je nju. Želio je sve na njoj: ono što je tjera da čita novine umjesto romana, onaj djelić njezine nekonvencionalnosti koji je tjera da mu u kasnu noć s prozora čita ulomke bedastog romana.”

Iako mi je jako dugo trebalo da pročitam ovu knjigu, uživala sam u svakoj pročitanoj stranici. S nestrpljenjem sam iščekivala trenutke mira da mogu nastaviti s čitanjem.
Ovo je jedna od onih knjiga koja se čita odjednom, bez stajanja.

Mnogi kažu da im je ova Julijina knjiga bila “slabija” od ostalih,ali ja sam oduševljena. Možda je razlog i to što mi je to prva knjiga ove godine. Dopalo mi se sve, od likova koji se jako brzo uvuku pod kožu, do njihovih duhovitih dijaloga. Svakako pročitajte priču o Oliviji i Harryju.

 

Izvor: Knjige koje oduzimaju dah

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.