RECENZIJA Dijana Mandić, Knjige koje oduzimaju dah

Otkako sam ugledala najavu za ovu knjigu, znala sam da je to ta, znala sam da će me totalno opčiniti. Nije me privukla samo ova misteriozna naslovnica, već i sam sadržaj. Ali i činjenica da je velika većina cura koje čitaju na engleskom doživjela pravi pravcati bookgazam kad su je najavili.

Francesca Rossi je prekrasna. Savršeno odgojena, strogo i tradicionalno. Cijeli život je u zlatnom kavezu jer je njen tata big boss mafije u Chicagu.
Jedino što zna je to da će se udati za Angela, prijatelja iz djetinjstva. Sve je već isplanirala o za njihov, ali i njen, prvi poljubac.
Ali ne odvija se sve kako je Francesca planirala. Prvi poljubac joj otme Wolfe, vrag u obličju senatora.
Nije to najgore od svega, odmah drugo jutro, Francesca je prisiljena otići s njim. Naime, Wolfe Keaton ucijenio je njenog oca i ona će mu postati supruga.

Izgubljena i potpuno razočarana, Francesca zna da neće odustati od svoje ljubavi. Borit će se do zadnjeg daha. Zagorčat će život Keatonu, ali polako počinje shvaćati da je Keaton potpuno drukčiji nego što se prikazuje. Ispod tog nemilosrdnog, ambicioznog lica krije se nježnost, samo će je morati otkriti. Ali i odlučiti tko će biti vlasnik njenog srca, Angelo ili Wolfe…

“Vaša ljubavna priča nije bila bajka. Više je to bila horor-priča. Izopačena, stvarna i bolna.”
Baš kao što kaže ovaj citat, ovo nije bajka. Nije to klasični ljubavni roman (ono zaljubili su se, malo posvađali pa happy end). Od samog početka mi je bilo jasno da će me ova knjiga potpuno izludjeti. Keaton, nemam riječi za njega, htjela sam ga ubiti, totalno me živcirao. Tako arogantan, bahat lik.

“Volio sam je. Užasno sam je volio. Bio sam nemilosrdno, tragično lud za tinejdžericom krupnih plavih očiju koja razgovara s povrćem.”
Naravno, osvojio me je skroz. Svašta se krije u njegovoj ličnosti, ima tu puno dubljih motiva, kao i osveta za prošlost.
Naravno, Francesca je tu žrtva, ona i njena kvazi ljubav iz djetinjstva. Mislila sam da će ona biti neka cmizdravica, ali totalno me razoružala. Doslovno je preko noći sazrijela. Borila se jako, za sebe, iako je znala da je bitka unaprijed izgubljena, nije htjela odustati.
U cijeloj toj zavrzlami, uspjela je i pokoriti svog muža.
Mržnja, osveta, ponos i ljubav…

Uživala sam. Knjiga me potpuno obuzela na par sati. Što god da sad napišem, neću vam moći dočarati koliko je dobra ova knjiga. Ima tu svega, od prepirki do vrelih scena seksa, od suza do izljeva ljubavi. Jedino što znam, želim još. Nije mi dosta, vrlo sam sigurna da ću uskoro ponovo pročitati ovu knjigu.
Nadam se da ćemo dobiti uskoro najavu za neku drugu knjigu ove autorice. Žena je zakon.

 

Izvor: Knjige koje oduzimaju dah

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.